Чернівці: Розпочалися заходи до 1025-річчя Хрещення Русі

Чернівці: Розпочалися заходи до 1025-річчя Хрещення Русі

25.07.13 08:01 0 849
У Чернівцях відбулася низка заходів до 1025-річчя Хрещення Русі, організованих Чернівецьким осередком Міжнародного фонду “Взаєморозуміння та толерантності”. У їх рамках підопічним фонду було продемонстровано музейні експонати, які засвідчують хронологію розвитку християнства від Київської Русі до наших днів.

Окрім того відбулася духовна година “Свята історія”. До літніх людей завітали історики і священники різних конфесій. У формі діалогу учасники зустрічі ділилися наболілим і говорили про життєві орієнтири сучасного християнина.

Під час проведення заходу “Кінозал по середах” було запропоновано до перегляду фільми “І буде слово” та “Сказання про Хрещення Русі”. Свої враження , емоції присутні передавали через спогади, роздуми, читання віршів.

Наступним заходом стала екскурсія “Храмами міста”, яку провела екскурсовод міста Маргарита Курликова. У своїх розповідях вона наголосила, що Чернівці завжди відрізнялися своєю високою толерантністю. Місто, де поруч існували церкви і синагоги, кирхи і католицькі собори.

Далі всіх було запрошено на свято духовної музики . Піаніст чернівецької філармонії Юрій Холоменюк порадував всіх класичною музикою. Він не тільки прекрасно виконував той чи інший твір, але й розповідав про історію його написання. А на додаток для підопічних було проспонсоровано чаювання з смачною випічкою меценатів фонду Клеймана Л.І. та Піпінашвілі О .Т. (кондитерські цехи “Кліпсідра” та “Ваніль”).

Цикл заходів завершився екскурсією “Святинями Буковини”. Підопічні не змогли помилуватися кам’яною казкою Буковини – Святоуспенським собором в Білій Криниці.

“Ми прагнемо організовувати діяльність осередку фонду так, щоб нашим підопічним було цікаво у такі поважні роки життя, – наголошує голова осередку Ольга Клевчук. – Ми всі разом почуваємося, наче одна родина”.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Одеські транспортні ...

КОМЕНТАРІ