Чернівці: Центром “Турбота” обслуговується 889 осіб

Чернівці: Центром “Турбота” обслуговується 889 осіб

25.07.13 07:41 0 947
Звіт про роботу Чернівецького центру соціального обслуговування «Турбота» за І півріччя 2013року

Основне навантаження в роботі центру припадає на відділення соціальної допомоги вдома, працівники якого надають різноманітні соціальні послуги підопічним, а саме: приготування їжі, прибирання помешкання, придбання медикаментів та продуктів харчування, оплата комунальних платежів, обробка присадибної ділянки тощо.

Станом на 01.07.2013 року відділеннями соціальної допомоги вдома обслуговуються 889 підопічних. З них 350 чол. – інваліди І-ІІІ груп, 400 чол. – старше 80 років, 468 особи – зі значно зниженою руховою активністю та 74 – з повністю втраченою руховою активністю, що і впливає на рівень завантаженості соціальних робітників центру.

Головним завданням працівників центру є якісне надання соціальних послуг підопічним та гостропотребуючим громадянам міста. З цією метою наказом по центру № 229 від 17.05.2013 року створена комісія по перевірці роботи соціальних робітників усіх відділень та якості надання ними соціальних послуг, яка працювала з 20.05. по 24.06.2013рр. В ході перевірки комісія виявила, що більшість соціальних робітників добросовісно та відповідально виконують свої обов’язки і якісно надають соціальні послуги підопічним. Недоліки, які виявлені в процесі перевірки найближчим часом будуть усунені. Позитивним є подяки окремих підопічних за надані соціальні послуги та роботу центру в цілому.

Відділення соціально-медичних послуг, як і раніше, продовжувало працювати над покращенням медичного обслуговування підопічних та залучення нових клієнтів. Так, за 6 місяців поточного року вищевказаним відділенням було обслужено 4471 чоловік. За цей же період в лікувальних закладах міста оздоровлено 110 чол., 131 підопічному – було організовано стаціонар на дому та в центрі, 431 – визначено цукор в крові та 778 особам виділено медикаменти на суму 43769 грн.

При відділенні соціально-медичних послуг центру «Турбота» працює кабінет ЛФК, в якому протягом звітного періоду 43 чол. під пильним наглядом медичного персоналу із задоволенням виконують вправи, що покращує самопочуття та позитивно впливає на їх здоров’я.

Комунальний центр «Турбота» і надалі використовує додаткові можливості від здачі в оренду приміщень та майна центру. Зокрема, за рахунок оренди приміщень під стоматологічний кабінет надано стоматологічних послуг 43 підопічним відділень соціальної допомоги вдома на загальну суму 21025 грн., в тому числі 7 проведено протезування на загальну суму 11980 грн.

Продовжує активно працювати відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги. Протягом першого півріччя за рахунок коштів міського бюджету та спонсорської допомоги надана натуральна допомога на суму 206202 грн. Зокрема, 204 особи отримали грошову допомогу на загальну суму 33764 грн., 200 чол. забезпечено гарячими обідами на суму 12380 грн. Крім того, потребуючим громадянам впродовж звітного періоду виділялися продукти харчування на загальну суму 40231 грн. Як і раніше, користується попитом соціальний магазин, послугами якого скористалися 548 осіб з числа підопічних центру та потребуючих чернівчан. Послугами швачки скористалися 372 чол., робітника по ремонту взуття – 327 та перукарські послуги отримало – 858 осіб.

У нормальному режимі працює прокатний пункт, через який 270 чол. отримали в тимчасове користування матеріальні цінності центру, а саме: холодильники, опорно-рушійні прилади, ролатори, матраци, інвалідні візки тощо.

Значною підтримкою для інших підрозділів центру є діяльність відділення надання побутових послуг та господарської діяльності, працівники якого надають соціальні та разові побутові послуги. Так, за 6 місяців поточного року послуги електрика отримали – 649 чол., столяра – 550. Соціальні робітники відділення обслуговують підопічних з втраченою руховою активністю, надаючи їм санітарно-гігієнічні послуги та допомагають підопічним зі значно зниженою руховою активністю в пересуванні. Крім цього, працівники цього відділення залучаються на вантажно-розвантажувальні роботи, завезення дров, доставку води, розпалювання печей та надання інших разових побутових послуг.

Підопічні всіх структурних відділень та потребуючі мешканці міста зі значно зниженою або втраченою руховою активністю і надалі продовжують користуватися послугами диспетчерського пункту. Так, за звітний період поточного року послуги спецавтотранспорту центру «Турбота» були надані 1041 особі.

Станом на 1 липня 2013 року в центрі «Турбота» працюють 147 працівників на 140 штатних посадах. Для виконання своїх посадових обов’язків працівники центру щомісяця отримують кошти на проїзд в громадському транспорті та забезпечені спецодягом. Крім посадового окладу, працівники центру отримують два види надбавок, премію та матеріальну допомогу на оздоровлення.

Для центру «Турбота» традиційним є проведення масових заходів, приурочених до Дня Перемоги. Зокрема, 8 травня в ресторані «Київ» відбувся черговий традиційний вогник для ветеранів війни – підопічних центру «Турбота», на який було запрошено 88 ветеранів війни. За участі працівників територіального центру та волонтерів організована святкова художня програма. Під час вогника ветерани війни мали можливість поділитися своїми спогадами, заспівати улюблених пісень, прослухати в авторському виконанні вірші про війну. Іменинники та окремі з запрошених в ході вогника отримали подарунки.

Ветерани війни – підопічні центру «Турботи», які не були запрошені до ресторану отримали продуктові набори на загальну суму 7383 грн. Разом з вітаннями продуктові набори кожному з них доставив додому соціальний робітник, який здійснює надання соціальних послуг вдома. Отже, без уваги з боку працівників центру «Турбота» не залишився жодний з ветеранів війни, що знаходиться на обслуговуванні.

До 27-ї річниці Дня Чорнобильської трагедії 9 підопічних- чорнобильців отримали продуктові набори на суму 543,95 грн. До Міжнародного Дня захисту дітей 35 дітям та онукам підопічних були виділені продуктові набори на суму 1211 грн.

На базі комунального центру «Турбота» успішно закінчив навчальну програму 2012-2013 років Університет третього віку, слухачі якого мали можливість відвідувати три факультети: основ медицини та здорового способу життя, краєзнавчий та основ комп’ютерної грамотності. Із слухачами проводилися цікаві зустрічі, різноманітні лекції, екскурсії, вечори та круглі столи. 4 липня 2013 року на урочистому зібранні в приміщенні Чернівецької міської ради відбулося вручення Сертифікатів 33 слухачам Університету третього віку.

Адміністрація комунального центру «Турбота» і надалі планує відкривати нові факультети, що дозволить розширювати кругозір слухачів та їх всебічний інтерес. Комунальний центр «Турбота» активно продовжує співпрацю з різними установами міста, які допомагають підопічним центру урізноманітнювати своє культурне життя. Так, 237 чол. відвідали театр, 131 – кінотеатр, 76 – музеї міста, 99 осіб мали змогу насолодитися концертною програмою в обласній філармонії тощо.

Директор центру «Турбота» І. Давня

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ