Кожен з нас має пам’ятати: захищаючись щепленням від інфекції, рятуєш не лише себе, але й оточуючих

Кожен з нас має пам’ятати: захищаючись щепленням від інфекції, рятуєш не лише себе, але й оточуючих

25.07.13 08:15 0 847
Імунізація є невід'ємним правом людини на здорове повноцінне життя, на часі - найефективнішою зброєю у подоланні інфекційних хвороб, таких як дифтерія, кашлюк, правець поліомієліт, кір, краснуха, епідемічний паротит, туберкульоз, вірусний гепатит В, гемофільна інфекція.

У головному управлінні держсанепідемслужби України у Волинській області наголошують, що інфекційні хвороби залишаються однією з основних причин інвалідності та смертності населення в усьому світі. За даними ВООЗ, близько 30% летальних випадків у дорослих зумовлені інфекційними хворобами та їхніми наслідками, у дітей цей показник становить понад 60%.

Однак, людина може захистити себе від інфекції, набувши імунітету, створеного за допомогою профілактичних щеплень. У відповідь на введення вакцини в нашому організмі виробляються антитіла, які здатні знешкодити збудника або його токсини. Тривалість і сила імунітету залежить від особливостей нашого організму і властивостей самого збудника. Інколи людина може захворіти на інфекційну хворобу, проти якої отримала щеплення, але в такому випадку хвороба буде протікати в легкій формі, без ускладнень, і найголовніше – не закінчиться летально. Для того, щоб створити високий рівень імунітету, вакцини вводяться декілька разів з певним інтервалом.

Лікарі-епідемологи наголошують, що головною метою щеплення є створення колективного імунітету (який повинен становити не менше 95%), тобто захистити не одну конкретну людину, а всіх, аби повністю встановити контроль над інфекцією, як це було зроблено з натуральною віспою, поліомієлітом та іншими небезпечними хворобами.

Кожен з нас має пам’ятати: захищаючись щепленням від інфекції, рятуєш не лише себе, але й оточуючих.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ООН заявили про 13 ...
Наступна новина: «Олімпійське літо» триває ...

КОМЕНТАРІ