Потрібно визначити межі Луцького історико-культурного заповідника

Потрібно визначити межі Луцького історико-культурного заповідника

25.07.13 08:05 0 887
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань генерального панування, будівництва, архітектури та благоустрою. Депутати Олександр Семенюк, Іван Смоленг, Микола Яручик розглянули питання Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька». Начальник відділу кадрової роботи та нагород Віра Гудима познайомила присутніх з біографіями чотирьох претендентів, проте комісія вирішила не приймати рішення з цього питання, мотивуючи, що краще буде, коли окремі комісії не пропонуватимуть різні кандидатури, а на сесії проголосують за когось одного. Постійна комісія з питань земельних відносин та земельного кадастру, яка працювала, також не визначилася з цього питання.

Про розгляд листа управління містобудування та архітектури щодо Програми заходів з реалізації Генерального плану розвитку Луцького історико-культурного заповідника доповідав начальник управління містобудування та архітектури Юрій Казмірук. Він повідомив, що досі не зафіксовані межі Луцького історико-культурного заповідника. Обласною державною адміністрацією пропонувалося провести інвентаризацію пам’яток, закріпити за ними певну територію, де не можна здійснювати господарську діяльність.

Голова комісії Олександр Семенюк переконаний, що це питання слід вирішувати. Депутат Іван Смоленг акцентував на тому, що у міста вже є досвід щодо визначення меж парків та скверів і це дало позитивні результати.

Комісія вирішила доручити управлінню містобудування та архітектури, управлінню культури міської ради спільно з Луцьким історико-культурним заповідником підготувати на розгляд сесії міської ради зміни до Положення про заповідник, які допоможуть реалізувати Програму заходів з реалізації Генерального плану розвитку Луцького історико-культурного заповідника.

Члени постійної комісії міської ради з питань генерального панування, будівництва, архітектури та благоустрою планують здійснити виїзне засідання на вулицю Потебні, щоб прийняти рішення щодо звернення громадянки Осіпової, яке стосується межі прибудинкової території. Для виваженого вирішення питання планують залучити радника міського голови з екологічних питань Бориса Сороку та директора департаменту ЖКГ Івана Кубіцького.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З жителями Перечинщини ...
Наступна новина: Співробітники ...

КОМЕНТАРІ