У прокуратурі міста Луцька обговорено стан протидії злочинності та забезпечення правопорядку в обласному центрі Волині

У прокуратурі міста Луцька обговорено стан протидії злочинності та забезпечення правопорядку в обласному центрі Волині

25.07.13 07:40 0 842
19 липня 2013 року під головуванням прокурора міста Луцька Сергія Даніліна проведено координаційну нараду за участю керівників правоохоронних органів обласного центру, на якій обговорено стан протидії злочинності та забезпечення правопорядку в місті, додержання вимог визначення проблем в діяльності правоохоронних органів, а також прокурорського нагляду з даних питань, пошук шляхів підвищення їх ефективності.

Розпочинаючи засідання, прокурор міста Луцька Сергій Данілін зазначив, що прокуратурою міста у взаємодії з іншими правоохоронними та судовими органами забезпечено впровадження у практичну діяльність вимог Кримінального процесуального кодексу України.

Завдяки вжитим заходам вдалося стабілізувати криміногенну ситуацію в місті та скоротити рівень злочинності по окремим категоріям злочинів.

У порівнянні з минулим роком зменшилась кількість вчинених тяжких тілесних ушкоджень. Питома вага вчинених на території м.Луцька злочинів проти життя та здоров’я особи становить 18,8%, що є одним з найнижчих показників в області.

Завдяки підвищенню ефективності роботи міськвідділу з охорони громадського порядку на вулицях міста спостерігається суттєве зменшення кількості зареєстрованих хуліганств та крадіжок квартир.

Забезпечено стовідсоткове розкриття таких категорій злочинів, як вбивство, тяжкі тілесні ушкодження, які спричинили смерть потерпілого, зґвалтування.

Впроваджено в практичну діяльність такий новий інститут кримінального процесуального законодавства, як провадження на підставі угод. Так, впродовж 6 місяців 2013 року до суду скеровано 8 кримінальних проваджень з угодами про визнання винуватості та 21 з угодами про примирення, що є найбільшою кількістю таких проваджень в області.

Водночас, прокурор міста звернув увагу на необхідності активізації роботи правоохоронних органів міста з додержанням вимог законодавства, спрямованого на боротьбу з корупцією.

За підсумками наради розроблено низку спільних заходів, впровадження яких повинно забезпечити ефективну діяльність правоохоронних органів міста Луцька.

Прокуратура міста Луцька
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ