Завдяки претензійно-позовній роботі органів Міндоходів на Волині до бюджету сплачено майже 2 мільйони гривень

Завдяки претензійно-позовній роботі органів Міндоходів на Волині до бюджету сплачено майже 2 мільйони гривень

25.07.13 07:49 0 836
У І півріччі 2013 року на Волині до державного бюджету сплачено 1853,2 мільйона гривень за підсумками претензійно-позовної роботи органів Міндоходів. Це у 3,9 рази більше від суми, що надійшла до бюджету після судового розгляду справ за підсумками першого півріччя торік, – повідомили в управлінні правової роботи Головного управління Міндоходів у Волинській області.

Юристи ГУ Міндоходів в області зафіксували позитивну динаміку і щодо сум, відстояних у судах. Зокрема, у справах, що вирішені на користь органів Міндоходів в області, загальна сума подвоїлася. Якщо торік протягом шести місяців загальна сума вирішених на користь органів ДПС справ становила 158,1 мільйона гривень, то за підсумками шести місяців цього року в користь органів Міндоходів ухвалено судових рішень на 321 мільйон гривень.

«Ця динаміка підтверджує обгрунтованість наших претензій до тих платників податків, котрі укладають сумнівні та ризикові угоди, намагаються ухилитися сплати податків через фіктивне банкрутство, або ж уникають сплати податкових боргів», – зазначає в.о. начальника Головного управління МІндоходів у Волинській області Андрій Тимейчук.

За словами посадовця, важливо, що цього року простежується тенденція до зменшення кількості судових справ за позовами органів Міндоходів до суб’єктів господарської діяльності.

«А це свідчить про те, що бізнес і фахівці Міндоходів отримали можливість для неупередженого досудового врегулювання всіх суперечливих питань», – підкреслив Андрій Тимейчук.

Довідково: протягом шести місяців 2012 року в розгляді перебувало 1643 справи за позовами органів ДПС до платників податків, у першому півріччі цього року таких справ 1236.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Департамент економіки ...
Наступна новина: У Тернополі з’явився ...

КОМЕНТАРІ