Заборгованість із виплати заробітних плат на Львівщині зменшилася на 2,9%

Заборгованість із виплати заробітних плат на Львівщині зменшилася на 2,9%

25.07.13 08:30 0 860
24 липня перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Під час засідання Богдан Матолич поінформував присутніх щодо ситуації із виплатою заробітної плати, яка склалася на .

За його словами, станом на 19 липня заборгованість із виплати зарплат в області складає 50,2 млн грн, в порівнянні з початком місяця вона зменшилася на 1,5 млн грн (2,9%).

Однак, він зауважив, що графіки погашення заборгованостей із зарплати станом на 01 липня в області виконуються лише на 40%: «Упродовж квітня-червня планувалось погасити 25,8 млн. грн, а фактично погашено 10,3 млн. грн».

Серед причин невиконання графіку він назвав погашення боргів державними підприємствами, на яких очікувалася на 01 липня 2013 року сума боргу на рівні 13,9 млн. грн., фактично на усіх державних підприємствах сума боргу становить – 27,5 млн. грн. (53,1% загальної суми боргу), а також невиконання графіку на комунальних підприємствах (згідно графіку очікувалося – 0, фактично є – 1977,5 тис. грн).

Під час засідання заслухано звіти підприємств області, які впродовж червня місяця збільшили борги із заробітної плати та обговорено шляхи вирішення виплати заборгованостей.

За результатами наради Богдан Матолич доручив начальникам всіх галузевих управлінь протягом наступного тижня провести моніторинг по заборгованості із заробітної плати та вжити дієвих заходів щодо запобігання їх збільшення.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ