Андрій Хомицький: "Індустріяльний парк – один зі способів розв'язання проблеми створення робочих місць львів'ян"

Андрій Хомицький: "Індустріяльний парк – один зі способів розв'язання проблеми створення робочих місць львів'ян"

25.07.13 08:13 0 887
На останній сесії Львівської міської ради депутати затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки для створення індустріяльного парку на вул. Т.Шевченка у промисловій зоні Рясне-2. Створення такого промислового парку є великим кроком на шляху розвитку сучасного виробництва у Львові. Про це 22 липня 2013 року повідомив депутат Львівської міської ради свободівець Андрій Хомицький.

Як розповів депутат, відповідна ухвала фактично є першим кроком для відродження виробництва і залучення великого інвестора у Львів.

"Попри піар команди Садового про нову туристичну Мекку в центрі Європи та інвестиційну привабливість Львова, щороку у зв'язку з корупцією та бюрократією чиновників міськради закриваються малі та середні львівські підприємства, а великий бізнес переносить виробництво в инші міста України. Все це призводить до того, що сотні львів'ян залишаються без роботи.

Досвід кращих європейських міст засвідчує важливість залучення іноземних інвесторів у регіональну економіку, що дозволяє обмежити відтік кваліфікованих кадрів. Відродження постсоціялістичних економік за допомогою утворення промислових та технопарків виглядає дуже перспективно. Таким шляхом пішли, зокрема, в Польщі, Чехії та Сх. Німеччині: Вроцлавський промисловий парк, утворений 2005 року, налічує 250 підприємств із близько 60-ти видів промислового виробництва, де задіяно 6 тис. працівників, або східнонімецькі Валью-парк біля Халле чи Солвей-парк біля Магдебурга дали новий поштовх розвитку депресивному східнонімецькому промисловому комплексу", – зазначив Андрій Хомицький.

Депутат стверджує, що індустріяльний парк – чіткий сигнал для чужоземного інвестора. У разі початку його належного функціювання вдасться створити багато нових робочих місць для львів'ян.

"Метою створення індустріяльного парку є залучення інвестицій в економіку міста, забезпечення сприятливих умов для функціювання та розвитку промислових підприємств, поліпшення інвестиційного іміджу міста, забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможности території, створення нових робочих місць, збільшення надходжень до міського бюджету Львова та Державного бюджету України, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури. Залишається сподіватися, що корупційно-бюрократична машина Садового та чинної центральної влади зрозуміє нагальність впровадження цієї ідеї та не чинитиме перепон її втіленню", – додав Андрій Хомицький.

Довідка: Індустріяльний парк – визначена ініціятором створення індустріяльного парку відповідно до містобудівної документації територія, у межах якої учасники індустріяльного парку можуть здійснювати господарську діяльність у галузі промислового виробництва, а також науково-дослідну діяльність, діяльність у царині інформації і телекомунікацій на умовах, визначених чинним законодавством України та договором про здійснення господарської діяльности в межах індустріяльного парку.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині 90 відсотків ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ