Рівненщина: рятувальники провели громадську акцію  «Зробимо дитинство безпечним» (ОНОВЛЕНО

Рівненщина: рятувальники провели громадську акцію «Зробимо дитинство безпечним» (ОНОВЛЕНО

25.07.13 07:40 0 846
24 липня на території санаторно-оздоровчого комплексу «Корчагінець» с. Межиричі Острозького району пройшла громадська акція «Зробимо дитинство безпечним». Організаторами заходу виступило Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області та Рівненський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Місце проведення дитячого заходу рятувальниками було вибране не випадково, адже у дитячому таборі відпочиває понад 300 дітей не тільки з багатьох областей України, а і з Республіки Білорусь.

В рамках заходу співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій організували виставку пожежно-рятувальної та спеціальної інженерної техніки. Діти мали можливість ознайомитися

з тактико-технічними характеристиками спецавтомобілів та бойового спорядження. Вогнеборці розповіли, у яких випадках використовується те чи інше обладнання.

З перших хвилин діти юрбою оточили бійців Служби порятунку – усім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Найбільше вразив всіх бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, і спеціальні ножиці, котрі швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки, і пневмоподушка, котра здатна легко підняти 20-тонний автомобіль і апарати захисту органів дихання без якого робота у задимленому приміщені просто не можлива.

Піротехніки облуправління ДСНС на прикладі муляжів продемонстрували різні види боєприпасів: міни, снаряди, бомби, кулі, котрі їм досить часто доводиться вилучати із землі.

Також рятувальники звернули увагу дітей на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути непередбачуваних наслідків. Не бракувало охочих як серед юнаків, так і серед дівчат приміряти спорядження сапера, яке, до речі, не є вже таким й легким.

Крім того, дітям у доволі цікавій та ігровій формі розповіли, яких правил необхідно дотримуватися, як діяти та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації. Зокрема розповідали, що робити під час пожежі, виявленні боєприпасів, розливі ртуті та як надавати першу долікарську допомогу собі та потерпілому.

Окрім демонстрації можливостей техніки та обладнання рятувальники на практиці показали школярам гасіння умовної пожежі. Охочих потримати справжній працюючий бойовий ствол було чимало. Для цього довелося навіть влаштовувати імпровізовану гру.

У рятувальників було чимало сюрпризів, щоб здивувати малечу. Бійці Служби 101 приготували для дітвори цікаві вікторини на тему безпеки життєдіяльності, під час яких вони пригадали, як треба поводитись в різних життєвих ситуаціях. Бажаючих на мить відчути себе рятувальником виявилося чимало. Своєю спритністю дівчата нічим не поступалися хлопцям. Поза увагою рятувальників не залишилась жодна дитина: усім вручили «Пам’ятки безпеки». Рятувальники ще раз нагадали дітям основні правила безпеки під час літнього періоду.

Керівництво дитячого табору сердечно подякували співробітникам Держслужби за якісно проведений захід. Варто відмітити, що рятувальники ДСНС проводять такі заходи у всіх дитячих таборах області.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ