Керівники здолбунівського товариства підробляли документи, щоб приховати борги із заробітної плати

Керівники здолбунівського товариства підробляли документи, щоб приховати борги із заробітної плати

25.07.13 07:50 0 927
Органами прокуратури Рівненщини у ході перевірки щодо додержання законодавства про працю виявлено факт підробки документів з метою укриття заборгованості із виплати заробітної плати на ВАТ «Здолбунівський завод нестандартного обладнання».

Встановлено, що службові особи вказаного підприємства з кінця 2010 року по червень 2013 року умисно та безпідставно, порушуючи вимоги Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, обліковували у документах бухгалтерської звітності заборгованість із заробітної плати працівникам заводу як депоновану (невиплачену у встановлений строк). Насправді ж, на рахунках підприємства не було коштів і ніяких грошей робітники заводу не отримували. Таким чином, посадовці завдяки підробленим документам уникнули відповідальності за невиплату зарплати, борг якої станом на 01.07.2013 становив майже 309 тис. грн.

За цим фактом прокуратурою Здолбунівського району внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

Для організації проведення подальшого досудового розслідування матеріали перевірки скеровані до Здолбунівського РВ УМВС України в Рівненській області.

Разом з тим, у межах справи про банкрутство на вказаному заводі введено процедуру санації, під час якої боржнику вдалося укласти договір купівлі-продажу однієї з будівель товариства і за рахунок отриманих коштів 04.07.2013 розрахуватися з усіма праціниками.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі з’явився ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ