У Тернополі з’явився тролейбус, прикрашений дитячими малюнками

У Тернополі з’явився тролейбус, прикрашений дитячими малюнками

25.07.13 07:50 0 812
Відтепер Тернополем курсує тролейбус, ілюстрований фотокопіями робіт тернопільських учасників Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості „Податки очима дітей”. Кольоровий та яскравий транспортний засіб – це спільний проект Головного управління Міндоходів у Тернопільській області, територіального відділення Всеукраїнської громадської організації Асоціація платників податків України у Тернопільській області та Тернопільської міської ради.

Днями відбувся урочистий випуск на лінію оновленого тролейбуса, який їздить одним із найпопулярніших міських маршрутів – №11, що охоплює відразу три житлових масиви Тернополя, тож чимало людей зможуть не тільки спостерігати цікавий громадський транспорт, а й скористатися ним.

За словами присутнього на заході начальника Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в області Петра Якимчука, формування у населення високої податкової культури залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності Міністерства доходів і зборів України.

«Свого часу для роботи з підростаючим поколінням було започатковано проведення творчого конкурсу на податкову тематику, який проводився протягом 10 років. За цей час школярі за допомогою пензля, слова, декоративно-прикладного мистецтва висловлювали своє розуміння необхідності сплати податків, їх ролі для функціонування держави. Варто зазначити, що роботи, які ми отримували впродовж десяти років, показали наскільки нестримна дитяча фантазія і з якою легкістю діти можуть втілювати філософські теми. Загалом за час проведення конкурсу до інспекції надійшло близько півтора тисячі різноманітних робіт. Найкращі з них можна спостерігати на оновленому тролейбусі», – розповів Петро Якимчук.

До створення тролейбусу із дитячими малюнками активно долучилися представники Всеукраїнської громадської організації „Асоціація платників податків України”, які багато років тісно співпрацюють із працівниками Міндоходів. За словами голови територіального відділення Асоціації Ярослава Карпика, малюнки дітей настільки майстерні, а сюжети настільки глибокі, незвичайні і злободенні, що дорослим залишається лише дивуватися, як діти вміють тонко відчувати реалії і правильно, без упереджень, реагувати на них.

На урочистості з нагоди випуску на лінію оновленого тролейбусу завітав і міський голова Тернополя Сергій Надал, який висловив сподівання, що завдяки дитячим малюнкам, на які усі, безперечно, звертатимуть увагу, підвищуватиметься податкова культура тернополян та гостей міста, а міська казна – доходами.

«Окрім того, що тепер тролейбус має соціальне спрямування, його естетичний вигляд також покращився, тож думаю, що як дітям, так і дорослим буде приємно на ньому їздити», – додав Сергій Надал.

Першими пасажирами оновленого тролейбуса стали вихованці Петриківського обласного дитячого будинку-інтернату, запрошені на захід. Після урочистого перерізання стрічки, дітям вручили подарунки, а також провели тролейбусну екскурсію вулицями Тернополя.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки ...
Наступна новина: Керівники здолбунівського ...

КОМЕНТАРІ