На Харківщині двоє юнаків предстали перед судом за неодноразові порушення закону

На Харківщині двоє юнаків предстали перед судом за неодноразові порушення закону

25.07.13 08:00 0 771
Нещодавно Ізюмський міжрайонний суд Харківської області засудив 16-річного підлітка до 4 років і 6 місяців позбавлення волі та виніс вирок у вигляді 5 років тюремного ув’язнення його 19-ти річному подільнику. Таке покарання зловмисники отримали за вчинення крадіжки продуктів з місцевих кіосків, пошкодження банкомату та незаконні дії з наркотичними речовинами.

Підліток, не зважаючи на досить юний вік, раніше неодноразово порушував закон, спеціалізуючись на скоєнні майнових злочинів. Знаходячись за гратами, хлопець не став обійматися питанням виправлення своєї незавидної долі, а навпаки, твердо вирішив після виходу на свободу продовжити кримінальний шлях. На цей раз в цьому йому допомагав старший на три роки товариш.

Так, на початку грудня минулого року правоохоронці задокументували перший злочин, на який зважилася кримінальна парочка. Неповнолітній разом із спільником розбили скло банкомату біля приміщення банку в місті Ізюмі та намагалися викрасти з нього гроші. Але в цей день фортуна відвернулася від зловмисників, довести до кінця свої злочинні наміри їм не вдалося. Дії злодіїв коштували банківській установі майже 13 тисяч гривень.

Через декілька днів вони знов «пішли на справу»: пошкодили кіоск та викрали солодощі і гроші на загальну суму більше 1230 гривень.

Горе-крадіям здобич здалася незначною, тому вони повторили свої дії на початку лютого поточного року. Зловмисники знову потрапили в середину ними ж пошкодженого ларька, звідки поцупили спиртні напої, продукти харчування, картки поповнення рахунку, солодощі та тютюнові вироби на загальну суму біля 2350 гривень. Через декілька днів працівники місцевої міліції вийшли на слід злочинців та затримали їх. Хлопці зізналися у вчиненні злочинів та надали слідству правдиві свідчення.

Під час проведення розслідування по кримінальному провадженню стало відомо, що 19-ти річний юнак виявився не тільки крадієм, але ще й займався незаконними операціями з наркотичними речовинами. Так, у вересні 2012 року в лісосмузі він натрапив на дикорослі коноплі, назбирав рослини та обробив їх для особистого вживання. До того ж, з’ясувалося, що зловмисник неодноразово пропонував місцевим наркоманам розжитися у нього дурман-травою, яку вони разом курили у його домоволодінні.

У судовому засідання підозрювані повністю визнали свою провину. Суд вивчив матеріали справи та визнав винним 16-ти річного підлітка у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна) Кримінального кодексу України.

Його 19-річного спільника суд визнав винним у вчиненні ряду злочинів за ч.3 ст. 185 (крадіжка), ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч.1 ст. 315 (схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч.1 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання наркотичних, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Обидва юнака отримали заслужене покарання.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Розпочалися ...

КОМЕНТАРІ