Правоохоронці Харківщини припинили діяльність нелегального пункту прийому металобрухту, яку наладив місцевий наркоаграрій

Правоохоронці Харківщини припинили діяльність нелегального пункту прийому металобрухту, яку наладив місцевий наркоаграрій

25.07.13 10:01 0 861
У селищі Солоницівка Харківської області працівники міліції виявили та ліквідували нелегальний пункт прийому металобрухту. Горе-підприємець відкрив точку зі збору металевих виробів у приватному домоволодінні, не маючи ліцензії на здійснення відповідних операцій з металом.

В поле зору правоохоронців нелегальний металоприймальник потрапив завдяки пильності місцевого населення. Сусіди підозрюваного повідомили своєму дільничному про незаконні оборудки зловмисника. Обурення людей можна зрозуміти. Зазвичай, такі нелегальні пункти без жодних вагань відчиняють двері злодіями різних мастей, які у пошуках легкого заробітку нишпорять по чужих дворах, або разкурочують могили на місцевих кладовищах.

Коли правоохоронці нагрянули з перевіркою підозрілої контори виявилося, що її власник, 42-річний місцевий мешканець, вже встиг наприймати у громадян аж 5 тон чорного та 30 кг кольорового металу. Металеві вироби він склав на подвір’ї, щоб потім вдало збути.

За вказаним фактом працівниками слідчого відділу Дергачівського РВ відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 213 (здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або спеціального договору (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень для розміщення незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організація незаконних пунктів прийому, схову і збуту металобрухту) Кримінального кодексу України. Покарання за вчинення таких протиправних дій – значні штрафні санкції та залучення до громадських робіт. Однак одними громадськими роботами чи штрафом власник нелегального пункту не відбудеться. Під час обшуку його домоволодіння дільничний та працівник карного розшуку за будинком на городі під огорожею знайшли близько 100 кущів коноплі. Тепер слідчі з’ясовують, чи то власник ще з юності мав пристрасть до нарковмісного зілля і, щоб заощадити, вирощує коноплі самостійно, або чолов’яга вирішив підзаробити на ще й продажі наркозілля.

Наразі рослини вилучені та направлені на експертне дослідження. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 (незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ