Крадені деталі залізниці привели на лаву підсудних

Крадені деталі залізниці привели на лаву підсудних

25.07.13 07:02 0 852
Три роки та два місяці позбавлення волі – такий вердикт Котовського міськрайонного суду Одеської області винесено 48-річному місцевому жителю за крадіжку значної кількості деталей залізниці та незаконне зберігання боєприпасів.

Працівники лінійного відділу на ст. Котовськ УМВС України на Одеській залізниці наприкінці травня минулого року затримали 48-річного котовчанина, який на перегоні станцій Слобідка-Ковбасна викрав 193 деталі залізниці.

В ході дослідчої перевірки затриманий пояснив, що приїхав до свого товариша в селище Слобідка Одеської області погостювати, але, не заставши друга вдома та не маючи коштів на зворотну дорогу, пішов пішки на автомобільну трасу, аби попуткою добратись до Котовська. Йдучи залізницею, чоловік звернув увагу на прикріплені до шпал костилі та підкладки і одразу ж зметикував, що за них можна отримати гроші. За деякий час зловмисник за допомогою знайденого неподалік знаряддя демонтував немало-небагато 158 костилів та 35 підкладок. Частину «назбираного» він продав незнайомцям за 50 грн., а залишок забрав додому. Саме ці деталі верхньої будови колії і знайшли правоохоронці у котовчанина за місцем його мешкання.

За даним фактом було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» КК України. Крім того, своїми діями чоловік міг спричинити аварію потяга. Тому відносно нього було порушено кримінальну справу і за ч. 1 ст. 277 «Пошкодження шляхів сполучення та транспортних засобів» КК України.

В ході розслідування кримінальної справи крадій знову потрапив в поле зору правоохоронців, але цього разу вже за порушення адміністративного законодавства. До того ж під час проведення особистого огляду в присутності понятих у нього було виявлено та вилучено пристрій для відстрілу набоїв, а також 22 набої калібру 9 мм та 7 набоїв калібру 5,6 мм.

Зі слів затриманого, небезпечні речі він знайшов на міському смітнику, проте здавати їх до органів внутрішніх справ не поспішав, залишивши у себе для можливого самозахисту. Знайдені предмети згідно висновку експерта визнані боєприпасами, придатними для стрільби, на зберігання яких необхідний передбачений законом дозвіл. За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами відносно чоловіка було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України.

У судовому засіданні правопорушник свою вину в інкримінованих йому діяннях визнав повністю та розкаявся у скоєному. Суд, врахувавши чистосердечне каяття та активне сприяння розслідуванню, визнав підсудного винним у скоєнні злочинів та виніс вирок у вигляді трьох років і двох місяців позбавлення волі, звільнивши його від призначеного покарання, якщо він протягом одного року іспитового терміну не скоїть нового правопорушення. Можливо, цього разу чоловік зробить для себе належні висновки, оскільки за все своє життя він вже 9 разів поставав перед Фемідою.

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівництво міліції ...
Наступна новина: Представники ООН вирушили ...

КОМЕНТАРІ