Севастопольський

Севастопольський "Робінзон" п'ять днів провів на безлюдному острові на Херсонщині

25.07.13 12:03 0 854
Чималий стрес пережив 40-річний житель м. Севастополь під час життя на безлюдному острові посеред річки Конка, що в Цюрупинському районі Херсонської області. Замерзнути йому не дали косулі, а знайшли рибалки, яких про зникнення чоловіка сповістила міліція.

Чоловік у складі робочої бригади на баркасі приїхав до с.Козачі Лагері. Була обідня перерва, на березі усі відпочивали. Зникнення свого колеги люди помітили лише о 19.00 год. Самостійні пошуки чоловіка не увінчалися успіхом. Знайшли тільки його одяг та взуття біля самої води. Тож одразу повідомили до міліції.

У надзвичайно складній місцевості чоловіка розшукував майже весь особовий склад Цюрупинського райвідділу міліції, громадські помічники, працівники МНС та жителі селища. Попередили усіх місцевих рибалок. Водолази перевірили дно річки, але нічого не виявили. Хоча усі і припускали, що чоловік потонув, та пошуків не припиняли. Дільничні інспектори міліції, які знали ту місцевість, на човнах перевіряли десятки безлюдних островів. Інші міліціонери та жителі селища прочісували берег та плавні, вони гадали, що тіло винесе у хащі. Чотири дні наполегливих пошуків, які тривали безперервно, нічим не увінчалися, усі були виснажені та втратили усіляку надію.

Лише на п’ятий день до райвідділу зателефонував рибалка і сказав, що на одному з дальніх островів знайшов чоловіка, який просив про допомогу.

Він привіз його на берег, де бідолаху уже чекали працівники міліції. На чоловікові не було жодного неушкодженого місця, він ледь ходив, був у самих плавках. Ноги були в порізах від очерету та коріння дерев. Тіло було покусане комарами, чоловік ледь говорив, тому що усі ці дні нічого не пив і не їв. Бідолаху одразу ж напоїли чаєм, з усього райвідділу міліціонери принесли їжу та деякий одяг. Коли севастополець трохи отямився від шоку, то розповів про свої поневіряння на острові.

Він стверджує, що через сильне алкогольне сп’яніння не пам’ятає, чому пішов купатися і як опинився на острові. З його слів, усі дні він потерпав від спраги, голоду, холоду та укусів комах. 4 дні поспіль у тому районі йшли дощі. Укриття він змайстрував собі сам з гілок та очерету. А трохи зігрівали його косулі, що живуть на острові.

Поки тривала розповідь, міліціонери зателефонували родичам чоловіка, які мешкають у сусідній області. Вони приїхали і забрали його до себе. Наостанок він подякував усім, хто брав участь у пошуках, а особливо рибалці, який знайшов його. На жаль, тоді він навіть не спитав ні імені, ні прізвища свого рятівника, щоб особисто подякувати йому. Севастопольський “Робінзон” зізнався міліціонерам, що за 4 дні життя на острові він дав собі обіцянку більше ніколи не вживати спиртного.

Тим часом, міліція нагадує, що зловживання алкоголем може мати більш сумні наслідки.

‒ Добре, що у цьому випадку чоловік не потонув і його вчасно знайшли. Після лікування він має повністю одужати. Та не всім так щастить, як йому. Скільки життів загубила горілка, скільки злочинів люди вчиняють під дією алкоголю? Тож перш, ніж вживати спиртні напої, раджу пригадати випадок з нашим “Робінзоном” та скільки страждань він пережив через свою згубну звичку, - зазначив начальник Цюрупинського РВ УМВС Віталій Немерець.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Криму боєць ...
Наступна новина: У Львові затримали чоловіка ...

КОМЕНТАРІ