В ООН заявили про 13 можливих хімічних нападів у Сирії

В ООН заявили про 13 можливих хімічних нападів у Сирії

25.07.13 08:15 0 846
Чільний представник ООН заявив у вівторок, що Організація Об’єднаних Націй має заяви про 13 нападів із застосуванням хімічної зброї, які, можливо, сталися в Сирії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив у Раді безпеки спеціальний координатор ООН у справі близькосхідного мирного процесу Роберт Серрі, генеральний секретар Пан Ґі Мун глибоко стурбований цими повідомленнями.

Також у вівторок двоє чільних представників ООН прибули до столиці Лівану Бейрута на шляху до Сирії для розслідування звинувачень про використання там хімічної зброї.

Як вважають, голова групи ООН із розслідування цих звинувачень Оке Селльстрем і голова Управління з питань роззброєння ООН Анґела Кейн вирушать до Дамаска в середу на запрошення влади Сирії, щоб обговорити можливість доступу до місць, де могла використовуватися хімічна зброя.

Слідча група ООН на чолі з Оке Селльстремом досі не потрапила до Сирії через розбіжності щодо її повноважень. Уряд Сирії хоче, щоб вона відвідала лише одне місце, де, за твердженням влади, до хімічної зброї вдалися повстанці. В ООН заявляють, що група має відвідати й інші місця, де, як стверджують, хімічну зброю використовувала влада Сирії.

Обидві сторони сирійського конфлікту звинувачують одне одного у використанні хімічної зброї і при цьому категорично заперечують, що самі вдавалися до неї.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Кожен з нас має пам’ятати: ...

КОМЕНТАРІ