У Волинській області правоохоронець, який підробляв документи та штучно нарощував позитивні показники своєї роботи, постане перед судом

У Волинській області правоохоронець, який підробляв документи та штучно нарощував позитивні показники своєї роботи, постане перед судом

25.07.13 12:52 0 848
Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт про підозру у зловживанні службовим становищем працівником правоохоронного органу.

Установлено, що оперуповноважений карного розшуку лінійного пункту міліції на одній із станцій Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці, нехтуючи своїми службовими обов’язками щодо розкриття і виявлення кримінальних правопорушень, упродовж квітня-травня 2013 року, неодноразово використовував своє службове становище всупереч інтересам служби.

Зокрема, знайшовши на території житлового масиву кастет, правоохоронець переконав одного із ув'язнених у Луцькому СІЗО, зізнатися у незаконному носінні холодної зброї та підтвердити вказану інформацію під час досудового розслідування, усвідомлюючи, що насправді ув’язнений не скоював зазначених протиправних дій.

Згодом правоохоронець склав завідомо неправдивий документ – протокол допиту свідка, а в подальшому, на підставі здобутих під час допиту даних було проведено огляд місця події, де і виявлено кастет, захований напередодні самим правоохоронцем.

Окрім цього, встановлено й інші випадки, коли задля створення статистичного благополуччя та підвищення свого авторитету по службі, правоохоронець складав протоколи із підробленими підписами понятих, яких насправді не залучав до слідчої дії та приховував від обліку виявлені злочини.

Відповідні дані про службові підроблення, зловживання службовим становищем та незаконне поводження зі зброєю було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У ході досудового розслідування правоохоронець повністю визнав свою вину у скоєних злочинах.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: звірити ...

КОМЕНТАРІ