У Волинській області за незаконні операції з металобрухтом передбачена відповідальність

У Волинській області за незаконні операції з металобрухтом передбачена відповідальність

25.07.13 12:32 0 884
Крадіжки металу – явище доволі поширене. При цьому злодії не гребують огорожами на об’єктах енергетики, каналізаційними люками і табличками з написами на могильних хрестах. Словом, крадуть усе, що можна здати у пункт прийому металобрухту й одержати за це гроші. Втім якщо порівняти покарання за такі правопорушення з винагородою, то неодмінно постане питання, чи варто ризикувати заради наживи.

Зауважимо: якщо громадини порушив законодавство, яке регулює здійснення операцій із металобрухтом, то доведеться заплатити штраф у розмірі штрафу від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією металобрухту, а також грошей, отриманих від його реалізації. Це – адміністративна відповідальність, а є ще й кримінальна.

Для тих, хто займається оборудками з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії), або надає приміщення для розташування там незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту статтею 213 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність. Покарання за цією статтею значно суворіше: штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи від ста до двохсот годин. Людина, яка вже притягувалася до відповідальності за цією статтею і потрапила в поле зору правоохоронців повторно, змушена буде заплатити штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж отримає обмеженням волі на строк до трьох років.

Тому попереджаємо всіх громадян про недопустимість розкрадання й пошкодження майна на об’єктах енергетики, зв’язку, житлового господарства, транспорту та інших галузях економіки.

Аліна Матусевич,

Володимир-Волинський МВ

УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сіллах проведе бій у ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ