В Івано-Франківську пройшла презентація книг «Літопису УПА»

В Івано-Франківську пройшла презентація книг «Літопису УПА»

25.07.13 13:02 0 866
24 липня в Івано-Франківську презентували 22 том «Літопису УПА» за участю упорядників збірника Дмитра Проданика та Степана Лесіва та президента видавництва Миколи Посівнича. Участь в презентації взяв секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко.

22 том видавництва «Літопис УПА» автори називають унікальним. На майже 1500 сторінках викладені факти про діяльність Станиславівської округи за період 1945 – 1951 років. Збірник «Станиславівська округа ОУН: документи і матеріали 1945 – 1951 роки» включає звіти, вісті з терену, а також списки полеглих та захоплених членів збройного підпілля, які містять інформацію про діяльність структур ОУН. Родзинкою видання, за словами упорядників, є багаті ілюстровані матеріали, а також поданий структурний поділ ОУН. «Цих півтори тисячі сторінок можуть стати потужною зброєю для українців», - наголосив Дмитро Проданик.

Секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко привітав авторів з виходом цієї збірки та назвав дане видання «ковтком історичної правди», адже саме документографія найповніше розкриває суть та подає чіткі факти без спотворень. «За часи існування України, правлячі режими щоразу намагалися «підтасувати» історію під свій лад. Змінювалися керманичі – змінювалися акценти. І тільки факти та документи залишалися без впливів, щоправда таємно ховалися в архівах. Саме тому дане видання подає історію такою, яка вона була: зі здобутками та поразками, з героїзмом та зрадами. Але кожен українець повинен володіти цими фактами та знати етапи творення його батьківщини, його теперішнього та майбутнього», - наголосив Микола Вітенко. Націоналіст закликав молоде покоління ознайомитись із виданнями серії та зробити потрібні висновки, повчившись на чужих помилках чи здобутках.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ