В Житомирській області інспектори зможуть зупиняти чи забороняти діяльність підприємства лише через адмінсуд – прийнято Закон

В Житомирській області інспектори зможуть зупиняти чи забороняти діяльність підприємства лише через адмінсуд – прийнято Закон

25.07.13 12:37 0 810
З 1 липня 2013 року вступив в дію Закон № 353-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення обмежень у провадженні господарської діяльності», згідно з яким контролюючи органи зможуть зупиняти чи забороняти діяльність підприємств, реалізацію продукції, виконання робіт та надання послуг виключно через суди, а саме адміністративні. Вирішувати питання про заборону, зупинення господарської діяльності вони будуть за позовом контролюючого органу за скороченою процедурою.

Закон також вводить низку змін стосовно експертизи проектів будівництва. Так, скасовується експертиза з питань цивільного захисту. Крім того, з центрального органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд у сфері техногенної та пожежної безпеки, знімаються повноваження проводити експертизи проектів будівництва.

Прийняті зміни скасовують необхідність подавати декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. Дана норма застосовуватиметься у випадку використання об’єктів, що в установленому законодавством порядку приймаються в експлуатацію після завершення будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту.

Не потрібно буде подавати зазначену декларацію відповідності до 1 січня 2014 року і іншим підприємцям. Це стосується суб’єктів господарювання, які діють на підставі дозволів на початок роботи новостворених підприємств, введення в експлуатацію нових і реконструйованих виробничих об’єктів та об’єктів іншого призначення, впровадження нових технологій, передачу для виробництва зразків нових пожежонебезпечних машин, механізмів, устаткування та продукції, виданих відповідно до Закону України «Про пожежну безпеку».

Окрім того, згідно з прийнятим Законом, дозвільний орган повинен зареєструвати безоплатно декларацію протягом 10-ти робочих днів з дня її надходження. Якщо декларацію не зареєстровано і не відмовлено в її реєстрації в установлений строк, підприємець має право розпочинати діяльність вже на наступний день після завершення строку, встановленого для реєстрації. У такому разі декларація вважається зареєстрованою.

Замовники будівництва також можуть отримати на безоплатній основі необхідні вихідні дані у центральному органі виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері цивільного захисту.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі на вулиці ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ