У Рівненській області прокуратурою вжито заходів до запобігання незаконному відчуженню земель

У Рівненській області прокуратурою вжито заходів до запобігання незаконному відчуженню земель

25.07.13 12:45 0 857
Органами прокуратури виявлено факти зловживання службовим становищем в діях службових осіб Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Рівненській області та управління Держземагенства у Березнівському районі.

Встановлено, що вказані особи, діючи всупереч інтересам служби, самочинно змінили межі державного ландшафтного заказника місцевого значення «Соколині гори», внаслідок чого вивели із земель природно-заповідного фонду майже 10 га, які мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну цінність та перебувають під охороною держави.

Відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено Рівненським міжрайонним прокурором з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.364 КК України. Матеріали за підслідністю передано до органів внутрішніх справ.

Вирішується питання про повернення державі незаконно вибутих земель.

Загалом, у І півріччі 2013 року органами прокуратури області у сфері земельних відносин розпочато 11 кримінальних проваджень, з яких 1 скеровано до суду з обвинувальним актом, розглянуто із вжиттям заходів 95 подань, до відповідальності притягнуто 75 посадових осіб, з них 12 — контролерів, за актами прокурорського реагування відшкодовано 5,2 млн. грн., у тому числі до бюджету — 626 тис. грн.

Перевірки дотримання земельного законодавства на території області тривають.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПРОГРАМА ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ...
Наступна новина: В облдержадміністрації ...

КОМЕНТАРІ