У Рівненській області якщо діти вночі у кафе - штрафуватимуть дорослих

У Рівненській області якщо діти вночі у кафе - штрафуватимуть дорослих

25.07.13 13:16 0 1270
Зважаючи на дію Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час», співробітники сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Рівненській області вкотре нагадують, що діти віком до 16 років з 22-ї до шостої години ранку можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності хоча б одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов'язані вживати заходів щодо недопущення у них з 22-ї до шостої години дітей до 16 років без супроводження дорослих осіб. Такі особи мають право у цей період вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

Варто зазначити, що внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки додано статтю 180-1 «Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування». Санкцією цієї статті передбачено накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадян — власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян — суб'єктів підприємницької діяльності від 340 до 850 гривень. За повторне порушення упродовж року винна особа повинна сплатити від 850 до 1700 гривень.

— Утвердження здорового способу життя у молодіжному середовищі потрібно формувати з малечку. А відвідування підлітками закладів розваг у нічний час не сприяє пропагуванню здорового способу життя та відмови від шкідливих звичок. Адже дорослі показують особистий приклад вживання алкогольних напоїв, пива та цигарок, чим провокують дітей їх наслідувати у подальшому, — зазначив т.в.о. начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Рівненській області Юрій Зламан.

Тому правоохоронці звертаюся до власників закладів у сфері розваг та харчування дотримуватись вимог чинного законодавства.

СКМСД УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ