США прагнуть від Росії роз’яснень про дії навколо Сноудена

США прагнуть від Росії роз’яснень про дії навколо Сноудена

25.07.13 12:38 0 871
Держдепартамент США прагне отримати від Москви роз’яснення з приводу повідомлень про долю колишнього співробітника американських спецслужб за контрактом Едварда Сноудена. За цими повідомленнями, він отримав у Росії документи, які дозволяють залишити аеропорт «Шереметьєво», де Сноуден переховувався протягом місяця. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Ми бачили ці повідомлення і прагнемо роз’яснень від уряду Росії. Очевидно, що будь-який крок, який дозволив би панові Сноудену відбути з аеропорту, викликає глибоке розчарування. Держсекретар Керрі говорив з російським міністр закордонних справ Лавровим і знову підтвердив переконання Сполучених Штатів, що пан Сноуден має повернутися до США, де на нього чекає справедливий судовий розгляд. Держсекретар також додав, що Росія все ще має можливість вчинити правильно», – заявила речниця Держдепартаменту Джен Псакі.

Російський юрист Анатолій Кучерена, який допомагає втікачеві, стверджує, що його заява про надання притулку перебуває в стадії розгляду і що Сноуден планує ще залишатися в аеропорту.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: у серпні ...

КОМЕНТАРІ