На Тернопіллі освітянин "погорів" на неправомірній вигоді

На Тернопіллі освітянин "погорів" на неправомірній вигоді

25.07.13 12:51 0 895
На тисячу сто американських доларів оцінив свої «послуги» викладач кафедри одного із вищих навчальних закладів Тернополя. Таку суму він вимагав у тернополянина за сприяння йому у вступі до вишу. Та планам збагатити власну кишеню перешкодили співробітники сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ.

Як розповіла слідчий із розслідування економічних злочинів Тернопільського міськвідділу міліції Лілія Радчук, до правоохоронців звернувся житель обласного центру із заявою про те, що викладач вишу вимагає у нього гроші за вступ до навчального закладу. Чоловік, маючи середню спеціальну освіту, хотів здобути вищу. Йому в цьому пообіцяв посприяти викладач кафедри. Аби абітурієнт вступив на третій курс державної заочної форми навчання, освітянин зажадав від нього неправомірну вигоду.

Правоохоронці затримали викладача на гарячому. Під час огляду місця події в освітянина вилучено 1100 доларів США неправомірної вигоди.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди), що карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацію майна. Освітянину повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину та вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: на дорогах ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ