Співробітники Тернопільської міської міліції завітали у гості до підшефних

Співробітники Тернопільської міської міліції завітали у гості до підшефних

25.07.13 13:20 0 898
Уже стало доброю традицією шефство міліціонерів над спеціалізованими навчальними закладами. Більше десяти років співробітники Тернопільського міськвідділу міліції опікуються вихованцями обласної спеціалізованої школи для дітей з особливими потребами.

Хоча більшість учнів спецшколи перебувають на канікулах і проводять час з батьками та рідними, деякі з них щодня приходять у стіни рідного навчального закладу. А міліціонери і влітку не забувають своїх підшефних. У звичні будні хлопчиків та дівчаток внесли різноманіття їх шефи у погонах. Співробітники Тернопільського міськвідділу прийшли у гості до дітей не самі, а разом з вірним чотирилапим помічником міліціонерів – вівчаркою Бароном.

Зустріч розпочалася з розповіді правоохоронців про нелегку службу міліцейських собак. Діти дізналися, що у службових псів буває різна спеціалізація, яка залежить від їхнього темпераменту. Наприклад, собак запальних та активних залучають до патрулювання міста, а спокійних та виважених — до пошуку зброї чи вибухівки.

Барон же демонстрував школярам свої професійні вміння. Пес на відмінно виконував команди кінолога. Службовий собака викликала гучні оплески, а можливість познайомитись з ним ближче, подарувала чимало яскравих вражень дітям. На згадку про зустріч вихованців інтернату сфотографували у компанії з Бароном.

- Міліціонери завжди бажанні гості у нашому навчальному закладі, - зазначила директор Тернопільської обласної спеціалізованої школи для дітей з особливими потребами Лариса Акмус. – Зустрічі з ними завжди цікаві та повчальні. Звичайно, наші діти особливі, достукатися до їх сердець непросто, проте це не стає на заваді міліціонерам. Щоразу правоохоронці організовують для них різноманітні захопливі заходи. Наприклад, торік хлопчики та дівчатка разом із міліціонерами грали у футбол, цьогоріч висаджували дерева та прибирали територію закладу. Не забувають друзі з міліції про нас й у свята.

Цікава зустріч підійшла до завершення. Гості попрощалися із дітьми, але пообіцяли обов’язково повернутися. Вже у вересні міліціонери завітають до школярів на свято першого дзвоника. І завітають, як завше, із сюрпризом.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найкращі райвідділи ...
Наступна новина: Тринадцять років у в'язниці ...

КОМЕНТАРІ