Полтавські міліціонери затримали чоловіка та неповнолітню дівчину, які збували фальшиві гроші

Полтавські міліціонери затримали чоловіка та неповнолітню дівчину, які збували фальшиві гроші

25.07.13 13:40 0 871
Днями до чергової частини Диканського райвідділу міліції за допомогою звернувся місцевий приватний підприємець, власник іграшкової крамниці. Чоловік повідомив, що невідома молода дівчина за придбаний у його магазині товар розрахувалась фальшивою банкнотою в 200 гривень. Коли продавець побачила, що гроші дивні на вигляд та вибігла з магазину у пошуках дівчини, то ні її самої, ні автомобіля таксі, на якому вона приїхала, уже не було.

Під час спілкування з міліціонерами зі складу слідчо-оперативної групи, яка за декілька хвилин уже була на місці події, продавець магазину змогла чітко описати автомобіль, на якому поїхала дівчина та приблизний напрямок його руху. Гаяти час у подібній ситуації було недопустимо, тому правоохоронці прийняли єдине правильне у даному випадку рішення – переслідувати автомобіль з підозрюваною особою. Саме завдяки цьому даний злочин вдалось розкрити «за гарячими слідами».

«Наздогнали підозрюваний автомобіль працівники міліції лише при в’їзді до міста Полтави. Порблизу ринку по провулку Заячому, за допомогою наряду Державної служби охорони диканським міліціонерам вдалось його зупинити та затримати підозрюваних. Крім водія та дівчини, яка розрахувалась фальшивими грошима, у таксі виявився і ще один чоловік, який, як з’ясувалось пізніше, і був головною дійовою особою у схемі збуту фальшивих грошей. Під час проведення огляду автомобіля, міліціонери виявили та вилучили 20 підроблених купюр номіналом у 200 гривень, 11 купюр номіналом по 100 гривень та 3 купюри по 50 гривень» - говорить начальник УМВС Полтавщини Едуард Федосов.

Речові докази були направлені для проведення експертизи.

Затриманими виявились мешканці міста Костянтинівка Донецької області. 41-річний раніше судимий чоловік та його 17-річна подруга, за їх словами, приїхали до Полтавщини подивитись на мальовничі місця та пам’ятки гоголівського краю. Коли закінчились гроші, за твердженнями підозрюваного, він купив підроблені купюри у випадкових перехожих. Щоб не бути поміченими, «гості» з Костянтинівки, збували фальшиві гроші на ринках, в маленьких торгівельних точках, магазинчиках без відеокамер та спеціальних пристроїв.

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, ввезення в Україну з метою збуту абро збут підроблених грошей). Чоловікові за скоєне загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років. Неповнолітню дівчину, яка не усвідомлювала протиправність своїх дій, наразі передали на поруки матері. Сподіваємось, що вона засвоїть цей урок, обиратиме в друзі лише порядних людей і надалі житиме не порушуючи закону.

ВЗГ УМВС України

в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НБУ: Електронні платежі ...
Наступна новина: Катастрофа в Іспанії: ...

КОМЕНТАРІ