Шахраї змінили прописку на тюремну камеру

Шахраї змінили прописку на тюремну камеру

25.07.13 13:55 0 838
Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області засудив жительок Ніжина 1971 та 1980 року народження до 7 та 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна відповідно. Підсудні заволоділи коштами 44 потерпілих на загальну суму 17,5 мільйонів гривень.

Працівники міліції викрили шахраїв, які упродовж півроку встигли провести низку махінацій з нерухомістю та іпотечними кредитами, завдавши величезних збитків одному з відомих українських банків.

Спочатку двоє жінок влітку 2007 році придбали будинок за 40 тисяч гривень, який в подальшому оцінили в 8 разів дорожче. Віддавши його під заставу, вони оформили іпотечний кредитний договір на підставну особу — непрацюючого чоловіка, якого знайшли через своїх знайомих з числа соціально незахищених та малозабезпечених верств населення.

Умовляючи довірливого невдаху, вони обіцяли вчасно виплачувати кредит, а за його згоду заплатили чоловіку 1000 доларів США, що для безробітного виявилося величезною і дуже звабливою сумою. Сума кредиту склала 30 тисяч доларів США. Шахраї навіть здійснили 2 платежі по даному кредиту, аби не викликати підозри і мати змогу спокійно «працювати» далі.

Отримавши легкі гроші, апетит шахраїв лише збільшився, тож вони знаходили підходящий будинок, купували його за досить скромну суму, і знову схема отримання грошей від банку повторювалася — завищена експертна оцінка будинку, пошук підставної особи, отримання кредиту.

Припинили діяльність шахраїв працівники міліції, порушивши проти зловмисників кримінальну справу за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство в особливо великих розмірах) та статтею 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

В рамках розгляду справи судом задоволено усі позови потерпілих про відшкодування завданих їм збитків.

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінничанина засудили на ...

КОМЕНТАРІ