Тернопыльщина: Хмелезбір та електронні сервіси поєднав семінар

Тернопыльщина: Хмелезбір та електронні сервіси поєднав семінар

25.07.13 13:04 0 867
Особливості сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, порядок подання звітності – тема чергового семінару, який провели фахівці Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області для суб’єктів господарювання нещодавно. Загалом у заході взяли участь майже 60 бухгалтерів та приватних підприємців.
Відкриваючи семінар перший заступник начальника інспекції Світлана Гудима зазначила: “Запроваджуючи проведення цілої низки тематичних семінарів для платників податків, ми намагаємося донести позицію Міндоходів з тих чи інших питань до вас, а також почути ваші проблемні питання та знайти спільне їх вирішення.” На її думку, належно проведена роз’яснювальна робота забезпечує позитивний результат щодо сплати податків, а відповідно і наповнення скарбниці. „Порівняно з минулим роком платники податків Тернопільської об’єднаної ДПІ сплатили до державного бюджету за перше півріччя цього року на 164 млн. грн. платежів більше. Відтак, суб’єктами господарювання обласного центру та району поповнено державну казну на 440,7 млн. грн.,” – констатувала Світлана Федорівна. Вона також запевнила, що Міндоходів створює комфортні умови для ведення бізнесу добросовісними платниками податків, а мінімізатори потрапляють у поле зору міндоходівців. Адже ризикоорієнтовний підхід до визначення суб’єктів господарювання для перевірок оправдав себе. Тому, починаючи з наступного року, планується впровадити систему електронних дистанційних перевірок. „Спочатку дана новація охопить платників, які обрали спрощену систему оподаткування, потім – малого і середнього бізнесу, а згодом і решти суб’єктів господарювання,” – деталізувала перший заступник начальника інспекції.
Неабиякий інтерес слухачів викликали електронні сервіси Міндоходів, оскільки фахівці інспекції їм наочно продемонстрували як ними користуватися. Для цього на теле-моніторі учасникам семінару було продемонстровано, як перевірити надійність своїх ділових партнерів („Дізнайся більше про свого бізнес-партнера”, „Анульовані свідоцтва платників ПДВ”, „Перевірка свідоцтва платника єдиного податку”). Увагу слухачів було зосереджено і на таких сервісах, як „Пульс”, „Єдина база податкових знань”, „Реєстрація платників ПДВ”, які користуються популярністю серед платників податків.
У ході семінару підприємцям та бухгалтерам було роз’яснено нюанси справляння податку на доходи фізичних осіб, деталі сплати податку на нерухоме майно, переваги подання звітності в електронному вигляді. Порядок сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до відома учасників семінару довела начальник відділу контрольно-перевірочної роботи управління Пенсійного фонду України в м. Тернополі Наталія Петрівна Провальна.


Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській област
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Правоохоронці Харківщини ...

КОМЕНТАРІ