У Луцьку відбудеться четверта лекція вуличного університету

У Луцьку відбудеться четверта лекція вуличного університету

25.07.13 15:02 0 1210
У неділю, 28 липня, відбудеться четверта лекція вуличного університету. Тема лекції «Українські війська у Ваффен СС». Організатор акції громадська ініціатива «Іскра» за підтримки СГО «Молодіжна платформа».

Вуличний університет у Луцьку - це своєрідна публічна лекція з визначеним регламентом та тематикою. Теми для лекцій, обираються довільні, з урахуванням мети ВУ та актуальності відповідної теми. В якості лекторів запрошуються спеціалісти, експерти своїх галузей, успішні люди, авторитети громадської думки.
Захід, котрий відбуватиметься уже вчетверте, щоразу збирає все більшу кількість слухачів.
Лектором стане громадський активіст Володимир Галишин.
Четверта лекція вуличного університету відбудеться 27 липня о 17:00 у парку ім. Лесі Українки (зустріч біля «Росинки»).
Отож запрошуємо прийти та дізнатися детальніше про «Українські війська у Ваффен СС».


Довідка:

Ва́ффен-СС» (нім. Waffen-SS — «війська СС») — відомі бойові формування СС, що виникли на основі так званих «політичних частин» і зондеркоманд СС.
До військ СС входили і українські легіони, такі як: Нахтігаль— перший з іноземних легіонів Вермахту. Разом з Роландом був одним з двох легіонів (батальйонів), створених у Німеччині до початку радянсько-німецької війни. У легіоні були переважно українці. дивізія «Галичина» (нім. 14 Division Grenadiere der Waffen-SS «Galizien») — підрозділ у складі військВаффен-СС Німеччини, що існував у 1943–1945 роках і був укомплектований з українців. З 19 квітня 1945 року підрозділ отримав нову назву — 1-а Українська Дивізія УНА


Прес-секретар громадської ініціативи «Іскра»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ