У Волинській області з початку року 1172 суб’єкти господарювання підвищили зарплату своїм працівникам

У Волинській області з початку року 1172 суб’єкти господарювання підвищили зарплату своїм працівникам

26.07.13 08:25 0 842
З початку року 1172 суб’єкти господарювання підвищили зарплату своїм працівникам. У результаті цього за січень - червень до бюджету додатково сплачено понад 300 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. На розширеному засіданні колегії облдержадміністрації обговорили хід виконання Програми економічного і соціального розвитку області на 2013 рік за підсумками першого півріччя, яке провів голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

Як поінформував начальник департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Олександр Блащук, у січні-червеньі ц. р. середньомісячна зарплата в області становила 2476 грн. За цей час приріст номінальної зарплати в області до відповідного періоду 2012-го вищий ніж в середньому в державі, а це - 11%, в Україні – 9%.

Упродовж двох останніх років за цим показником Волинь у рейтингу регіонів піднялася з 26 сходинки на 22.

З початку року борг із зарплати зменшено на 35,4%. Ще один позитивний аспект: в усіх районах і в місті Володимирі-Волинському заборгованість із заробітної плати повністю відсутня.

Незважаючи на проведену активну роботу, залишається ще низка підприємств, де рівень зарплати – нижчий мінімального або із заборгованістю. Тому голова облдержадміністрації Борис Клімчук окреслив нові завдання у цьому напрямку для територіальної інспекції з питань праці у Волинській області, а профільний департамент ОДА здійснюватиме постійний моніторинг.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Закарпатті 2282 ...

КОМЕНТАРІ