Федір Кошель: «Онкологічна захворюваність у місті знизилась»

Федір Кошель: «Онкологічна захворюваність у місті знизилась»

26.07.13 08:21 0 858
Відбулося засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства. Депутати Ганна Кравчук, Тетяна Дементьєва, Любов Серба, Степан Цимбалюк заслухали інформацію начальника управління охорони здоров’я Федора Кошеля про стан онкологічних захворювань у місті Луцьку. Федір Кошель повідомив, що у структурі смертності населення міста новоутворення протягом останніх років продовжує займати друге місце після традиційного лідера – хвороб системи органів кровообігу.

Велика увага приділяється ранній діагностиці онкологічної патології. При всіх поліклініках міста Луцька працюють кабінети онкопрофоглядів. Питання онкології виносяться на клінічні конференції лікарів та тематичні заняття з середнім медперсоналом. Успішно функціонує у складі КЗ «Луцька міська поліклініка №2» цитологічна лабораторія. Профілактично було оглянуто 42 772 жінки, усі з цитологічним дослідженням. У цьому ж медичному закладі запроваджено методики пункційної біопсії щитовидної залози. Проведено 9 971 ендоскопічних досліджень, з них у 75 хворих вперше виявлено онкологічну патологію. За період дії Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2008-2016 роки онкологічна захворюваність в місті знизилась із 374 на 100 тисяч населення у 2007 році до 347, 2 у 2012 році.

Федір Кошель пояснив, що це завдяки профілактичній роботі, вчасній діагностиці і лікуванню. За рахунок спонсорів міські лікувально-профілактичні заклади забезпечені сучасною медичною апаратурою та обладнанням – колоноскопами, ультразвуковими системами.

Члени комісії акцентували увагу на необхідності придбання для міста сучасного рентгенапарату, який би міг виявити на ранніх стадіях рак легенів. Члени комісії взяли до відома звіт про стан онкологічних захворювань в місті Луцьку. Вони сприятимуть виділенню коштів на придбання діагностичної апаратури при формуванні бюджету на наступний рік.

Крім того, начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель поінформував про стан захворюваності жінок фертильного віку, розвиток репродуктивної медицини у місті Луцьку. На жаль, рівень здоров’я жінок, які планують народжувати дітей, бажає бути кращим. Молоді подружні пари уникають профілактичних оглядів, тощо. Все ж є ряд позитивних тенденцій. Зокрема, минулого року, у Луцьку не було народжуваності у підлітковому віці. Члени комісії також взяли інформацію до відома і вирішили підготувати рекомендації для покращення репродуктивного здоров’я, де велика увага приділятиметься просвітницькій роботі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові російськомовні ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ