Івано-Франківщина: звірити нерухомість допоможуть в органах Міндоходів області

Івано-Франківщина: звірити нерухомість допоможуть в органах Міндоходів області

26.07.13 09:04 0 904
Для звірки даних щодо об’єктів житлової нерухомості, громадянам доцільно звернутися до податкових інспекцій за місцем розташування об’єкту житла, щодо площі, пільги зі сплати податку, ставки податку та нарахованої суми податку на нерухоме майно, - зазначив під час прес-конференції для місцевих ЗМІ в.о.начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Міндоходів в області Володимир Голошівський.

Обчислення податку органами Міндоходів в області проведено на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, який ведеться Державною реєстраційною службою. Тому, іноді трапляються розбіжності між отриманими даними та даними платника. Для встановлення достовірності нарахованого податку необхідно мати при собі оригінали документів, що підтверджують право власності на об’єкт житлової нерухомості, - наголосив посадовець.

Прийнятий Верховною Радою 4 липня 2013 року Закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо об’єктів житлової нерухомості передбачає, що у 2013 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки фізичним особам не нараховуватимуть. Сплачуватися податок буде у 2014 році за поточний 2013 рік. Громадяни, які вже сплатили податок, зможуть повернути кошти після офіційного опублікування вищезазначених змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Гондурак: належне ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ