Івано-Франківщина: рятувальники провели комплексні профілактичні відпрацювання с.Верхній Майдан на Надвірнянщині

Івано-Франківщина: рятувальники провели комплексні профілактичні відпрацювання с.Верхній Майдан на Надвірнянщині

26.07.13 08:10 0 831
За ініціативи Управління ДСНС в області в населених пунктах Івано-Франківщини проходять комплексні профілактичні відпрацювання житлового сектору.

22 липня такі заходи відбулися в с.Верхній Майдан Надвірнянського району. «Цей населений пункт для відпрацювань вибрано не випадково, - зазначив головний державний інспектор Надвірнянського району Микола Онуфрак. - В минулому, 2012 році, в даному населеному пункті виникло 5 пожеж. Головною метою проведення такого заходу є навчання населення правилам пожежної безпеки».

Рейдові групи, до складу яких увійшли працівники Управління ДСНС в області, Тисменицького райвідділу Управління ДСНС в області, фахівці РЕМу, працівники соціального захисту та представники органів місцевого самоврядування, провели комплексні профілактичні відпрацювання житлового сектору села, поспілкувалися з населенням з питань дотримання людьми правил пожежної безпеки у поводженні з відкритим вогнем, під час користування електрообігрівальними приладами, пічним опаленням, вручили мешканцям села тематичні пам’ятки застережливого характеру. В першу чергу учасники рейдових груп здійснили подвірні обходи обійсть, де проживають соціально незахищені верстви населення - одинокі, перестарілі люди, багатодітні родини, неблагополучні сім’ї, котрі, належать до так званої «групи ризику». Адже, як свідчить статистика, саме ці категорії громадян найчастіше стають жертвами пожеж.

В ході проведеного комплексного профілактичного відпрацювання фахівці служби з надзвичайних ситуацій не тільки побували в домівках громадян, але й поспілкувалися з мешканцями села на вулицях. Під час профілактичних бесід рятувальники нагадали людям правила безпечної поведінки в побуті та застерегли від небезпек, характерних для літнього періоду, особливу увагу звернувши на безпечну поведінку під час відпочинку на водоймах та вручили людям пам’ятки застережливого характеру. Як з’ясувалося в ході спілкування, більшість пересічних громадян свідомо ставляться до безпеки власного життя та дбають про належний протипожежний стан власних осель. Проте, зізнаються люди, поради та рекомендації працівників служби з надзвичайних ситуацій є для них потрібними і корисними.

В свою чергу сільський голова Верхнього Майдану Михайло Колинецький зазначає, що органи місцевого самоврядування приділяють велику увагу забезпечення безпеки життя людей, дане питання постійно обговорюється на засіданнях сесій сільської ради та сходах селян.

Комплексні профілактичні відпрацювання житлового сектору пройшли днями і у селі Старий Лисець Тисменицького району.

Хочеться сподіватися, що проведення таких профілактичних заходів серед населення з питань безпеки життєдіяльності дасть змогу в подальшому мінімізувати кількість нещасних випадків.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Упродовж трьох днів ...

КОМЕНТАРІ