У Львівській області влада та зерновий бізнес обговорили шляхи підвищення закупівельних цін на зерно

У Львівській області влада та зерновий бізнес обговорили шляхи підвищення закупівельних цін на зерно

26.07.13 08:53 0 873
Відбулася зустріч першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Івана Бісюка з представниками зерноторговельних компаній та профільних організацій щодо цінової ситуації, що склалася на ринку зерна. Мінагрополітики та зернотрейдери спільно працюватимуть над створенням умов для зростання закупівельної ціни на зерно. Зокрема, в Україні перевірять обґрунтованість вартості послуг елеваторів та припортової перевалки, як факторів, які впливають на зменшення закупівельної ціни.

За дорученням Першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова створено спеціальну робочу групу, що вивчатиме фактори, які впливають на формування вартості послуг на лінійних елеваторах. Окрім цього, до Антимонопольного комітету та Державної цінової інспекції вже направлені листи для перевірки обґрунтування вартості послуг елеваторів.

«Зі свого боку, держава також допоможе аграріям, аби вони не зазнали збитків. Так, два державних оператори – Аграрний фонд і Державна продовольчо-зернова корпорація ? через форвардні та спотові контракти закуповують збіжжя. Це допомагає зняти залишки зерна з ринку та не допустити обвалу цін» ? додав Іван Бісюк.

Представники зерноторговельних компаній та профільних організацій погодилися щодо важливості продовження діалогу з владою. Адже це допоможе оперативно відреагувати та виробити оптимальний підхід до формування ціни на зерно в умовах, що склалися.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Хрещення Руси-України»
Наступна новина: На Тернопіллі відображаємо ...

КОМЕНТАРІ