Очільник області зустрівся із міськими головами - представниками Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Очільник області зустрівся із міськими головами - представниками Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

26.07.13 08:40 0 824
25 липня, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук провів нараду з міськими головами ? представниками Львівського регіонального відділення Асоціації міст України.

В нараді взяли участь керівництво обласної державної адміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та міські голови.

У вступному слові голова ОДА Віктор Шемчук зауважив, що такі зустрічі із міськими головами є вкрай необхідні. Адже лише у процесі діалогу можна вирішити ряд нагальних проблем в області.

Зокрема, під час наради обговорили стан казначейського обслуговування місцевих бюджетів Державною казначейською службою України та стан міських бюджетів та їх виконання.

Також неодноразово наголошувалось на необхідності залучення додаткових джерел для фінансування ініціатив територіальних громад.

Варто відзначити, що за кількістю малих міст Львівська область займає перше місце в Україні. До того ж малі міста вносять значний вклад у соціально-економічний розвиток області. Так, в них виробляється майже 25 % всієї промислової продукції, виконується до 15 % будівельних робіт, функціонує майже 24 % малих підприємств області, які випускають до 25 % всієї їх продукції (робіт, послуг).

Як повідомлялось під час наради, соціально-економічний розвиток малих міст здійснюється шляхом реалізації щорічних програм соціально-економічного та культурного розвитку області, виконання державних та обласних програм щодо розвитку сфер житлово-комунального господарства, охорони здоров’я, освіти і культури, соціального захисту населення, працевлаштування, підтримки сім’ї та молоді, збереження історичної спадщини, охорони навколишнього середовища тощо, а також здійснення фінансування будівництва, реконструкції та капітального ремонту важливих соціальних об’єктів територій за рахунок коштів державної субвенції та обласного бюджету.

Віктор Шемчук звернув увагу присутніх на підвищення інвестиційної привабливості Львівської області, зокрема й у контексті казначейських зобов’язань. « важливо, аби кошти міжнародних грантових проектів, які на стадії реалізації на теренах Львівської області, були використані у межах термінів, зазначених в угодах», – зазначив голова ЛОДА.

Окрім того, на нараді заслухали пропозиції щодо спільного вирішення проблемних питань ЖКГ та комунальних доріг у Львівській області.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: начальник ...

КОМЕНТАРІ