Львівська "Свобода" вимагає від Садового повернути громаді дитячий садочок

Львівська "Свобода" вимагає від Садового повернути громаді дитячий садочок

26.07.13 08:43 0 850
Чиновники Садового саботують розв'язання проблеми повернення у власність громади приміщення дитячого садочка, що розташований по вулиці Дністерській, 25. Так, через халатність управління комунальної власності Львівської міськради, яке несвоєчасно подало апеляційну скаргу, рішенням суду ТзОВ "Доля" подовжили договір оренди приміщень дитячої установи ще на 10 років – до 2022 року. Про це 25 липня 2013 року повідомила депутат Львівської міської ради свободівка Ірина Шалаковська.

За словами депутата, чиновники Сихівського районного відділу освіти не контролювали діяльність орендаря. Водночас депутатська комісія виявила низку порушень. "В акті огляду приміщення ми зафіксували нецільове використання колишнього дитсадка. Так, всупереч договору оренди 60% площ – захаращені та не використовуються. У мене виникає запитання – чому цієї роботи не зробили посадовці Львівської міської ради? Вочевидь, такий стан речей вказує на наявність корупційної складової", – зазначила Ірина Шалаковська.

Депутат обурена й иншим фактом – листом від в.о. начальника управління освіти Львівської міськради К. Гороховської "Про надання дозволу та погодження продовження договору оренди приміщень дитячої установи на Дністерській, 25".

"Инакше як цинізмом цю ситуацію охарактеризувати неможливо. У час, коли у Львові є шалений дефіцит місць у дитячих садочках, чиновники Садового лобіюють інтереси комерційних установ, нехтуючи потребами громади. Більше того, роблять усе для того, щоби цю споруду громада втратила назавжди. В нас є факти, які свідчать, що територію дитячого садочка вже готують під забудову. Там планують звести багатоквартирний житловий будинок.

Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді не дозволить чиновникам Садового вкрасти в громади ще одну дошкільну установу. На найближчій сесії депутати зобов'яжуть юридичне управління ради розірвати договір оренди з ТзОВ "Доля" та відновити роботу дитячого садочку на Дністерській, 25", – заявила свободівка.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Заступник Міністра ...

КОМЕНТАРІ