На Львівщині тривають профілактичні заходи "Небезпечний вантаж"

На Львівщині тривають профілактичні заходи "Небезпечний вантаж"

26.07.13 08:49 0 2049
Із 15 липня до 11 серпня цього року на Львівщині проводяться профілактичні заходи «Небезпечний вантаж», метою яких є запобігання виникнення надзвичайних подій під час перевезення небезпечних вантажів та посилення контролю за здійсненням таких перевезень.

У ході проведення даних заходів проведено інформування керівників підприємств, установ та організацій, які займаються виробництвом та реалізацією небезпечних речовин, про обов’язкове надання перевізникам відповідних документів з достовірною інформацією про небезпечний вантаж та здійснення страхування відповідальності на випадок настання негативних наслідків під час його перевезення. Питання страховки свого транспортного засобу вельми актуальний для автолюбителів. Автострахование в Кирове доможе жителям Кірова вирішити це непросте питання.

Посилено контроль за транспортними засобами, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів та наявністю у водіїв необхідних документів:

· свідоцтво про допущення транспортного засобу до перевезення визначених небезпечних вантажів;

· ДОПНВ-свідоцтво про підготовку водіїв транспортних засобів,що перевозять небезпечні вантажі;

· письмові інструкції на випадок аварії чи надзвичайної ситуації;

· договір обов’язкового страхування відповідальності суб’єктів перевезення небезпечних вантажів на випадок настання негативних наслідків під час перевезення небезпечних вантажів;

· узгодження Державтоінспекцією маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу.

Чинним адміністративним законодавством передбачається відповідальність за порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів у вигляді штрафу від 510 до 680 грн. на водіїв, що їх здійснювали та від 680 до 850грн. на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію таких транспортних засобів.

Для довідки

Небезпечний вантаж - речовини, матеріали, вироби, відходи виробничої та іншої діяльності, які внаслідок притаманних їм властивостей за наявності певних факторів можуть під час перевезення спричинити вибух, пожежу, пошкодження технічних засобів, пристроїв, споруд та інших об'єктів, заподіяти матеріальні збитки та шкоду довкіллю, а також призвести до загибелі, травмування, отруєння людей, тварин.

Небезпечні вантажі за міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, або за результатами випробувань в установленому порядку залежно від ступеня їх впливу на довкілля або людину віднесено до одного з класів небезпечних речовин:

клас 1 - вибухові речовини та вироби;

клас 2 - гази;

клас 3 - легкозаймисті рідини;

клас 4.1 - легкозаймисті тверді речовини, самореактивні речовини і тверді десенсибілізовані вибухові речовини;

клас 4.2 - речовини, схильні до самозаймання;

клас 4.3 - речовини, що виділяють легкозаймисті гази при стиканні з водою;

клас 5.1 - окиснювальні речовини;

клас 5.2 - органічні пероксиди;

клас 6.1 - токсичні (отруйні) речовини;

клас 6.2 - інфекційні речовини;

клас 7 - радіоактивні матеріали;

клас 8 - корозійні речовини; клас 9 - інші небезпечні речовини та вироби.

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ