У Китаї колишнього члена ЦК Компартії звинуватили в хабарництві

У Китаї колишнього члена ЦК Компартії звинуватили в хабарництві

26.07.13 08:11 0 813
У Китаї колись впливовому політикові, колишньому членові Політбюро Центрального комітету владної Комуністичної партії на ім’я Бо Сілай висунули офіційні звинувачення в хабарництві, корупції і зловживанні владою, повідомили державні китайські засоби інформації. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як мовиться в обвинуваченні, Бо Сілай зловживав владою собі на користь і на шкоду іншим, отримував хабарі в особливо великих розмірах, а також завдав значної шкоди інтересам держави і народу в особливо великих розмірах.

Обвинувачення Бо Сілаєві вручили в суді в місті Цзінань, що дає знати, що там мав би невдовзі початися й суд. Але дату початку процесу не оголошували.

Бо Сілая не бачили на публіці вже понад рік, відтоді, як його офіційно запідозрили в численних порушеннях.

Бо Сілай, свого часу один із чільників Компартії (до Політбюро ЦК КПК входить 20–25 людей), у середині 2000-х років був міністром торгівлі Китаю, а з 2007 по 2012-й очолював компартійний комітет Чунціна – за китайським адміністративним поділом «міста центрального підпорядкування» з територією майже як уся Австрія і населенням у майже 29 мільйонів людей, тобто був фактичним керівником цього регіону.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Упродовж трьох днів ...
Наступна новина: Віктор Шемчук ініціюватиме ...

КОМЕНТАРІ