На Тернопіллі рятувальники проводили роз’яснювальну роботу з населенням

На Тернопіллі рятувальники проводили роз’яснювальну роботу з населенням

26.07.13 08:47 0 855
З початку 2013 року у Тернопільській області виникли 499 пожеж, у вогні загинули 20 осіб. В переважній більшості винуватці лиха – самі люди. Адже нехтування елементарними правилами пожежної безпеки у підсумку призводить до непоправного лиха. Основними причинами пожеж залишаються необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації електрообігрівальних приладів та пічного опалення.

Найбільше занепокоєння викликають категорії населення, що складають так звану групу ризику: соціально-неблагополучні сім’ї, багатодітні та малозабезпечені, одинокі престарілі, громадяни, схильні до зловживання алкоголем та особи без певного місця проживання. Саме «завдяки» їм, за статистикою, виникає найбільша кількість пожеж.

З метою профілактики виникнення пожеж та загибелі людей на них в житловому секторі здійснюються комісійні відпрацювання населених пунктів та зазначених категорій громадян.

24 липня у Кременецькому районі працівниками Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Тернопільської області спільно з соціальних служб, комунальних установ та місцевих органів виконавчої влади проведено відпрацювання сільської ради села Плоске.

Майже увесь день рейдова група проводила з мешканцями домоволодінь профілактичні бесіди, роз’яснювала вимоги правил пожежної безпеки в побуті. В ході відпрацювання населеного пункту фахівці проводили з громадянами інструктажі з питань експлуатації електронагрівальних приладів, електромережі, приладів пічного опалення та роздали тематичні пам’ятки та листівки попереджувального змісту на протипожежну тематику. Обстежували технічний стан опалювальних печей, коминів, електрообладнання, надавали практичну допомогу. В переважній більшості селяни охоче спілкувалися з фахівцями, уважно прислухалися до їх порад.

Такі заходи для нашої області є традиційними. Вони проводяться з метою запобігання виникнення пожеж в помешканнях жителів краю. Будуть проводитися і в подальшому, адже, як показує практика, найефективніший спосіб вплинути на свідомість та вчинки людини – це особисте спілкування.

Управління ДСНС України у Тернопільській області звертається до мешканців краю: громадяни, дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Пам’ятайте, що ваше життя та здоров’я залежить, у першу чергу, від вас самих.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Волинській області за 6 ...

КОМЕНТАРІ