На Тернопіллі залозецькі свободівці дають відсіч рейдерам, які прагнуть забрати в громади селищний став

На Тернопіллі залозецькі свободівці дають відсіч рейдерам, які прагнуть забрати в громади селищний став

26.07.13 08:22 0 1020
Свободівці селища Залізці, що на Зборівщині Тернопільської области, стали на захист ставу, розташованого на території селища Залозецьким комунальним підприємством. Активісти почали бити на сполох, коли стало відомо, що рейдери під патронатом влади хочуть накласти лапу на другий за площею плеса водний об'єкт Тернопільської области.

"Як нещодавно стало відомо, 30 липня 2012 року ДП "Укрриба" здійснило передачу частини гідроспоруд ставу Залізці №5, розташованих у смт. Залізці, новому зберігачеві – тернопільському підприємцю Віталієві Вальчуку на зберігання без права користування. В Залозецького комунального підприємства є чинні договори оренди земель водного фонду ставу №5 та дозвіл на спеціяльне водокористування. В судовому порядку Залозецьким комунальним підприємством було витребувано договори зберігання державного майна № 7-Ф/12, видані директором філії "Тернопільриба" Василем Макогоном суб'єктові підприємницької діяльности В.М.Вальчукові.

В отриманих Залозецьким комунальним підприємством договорах дочірнє підприємство "Тернопільриба" перераховує і передає новому зберігачеві майно, якого не має на балансі, а саме – греблі, дамби, будівлі, рибоводні споруди. В наявних двох актах приймання-передачі гідротехнічних споруд директор філії "Тернопільриба" передає став одним актом – 41213,00грн., а за другим – вже 26367,00грн. Хоча на момент укладення договору від 20.07.2007 із Залозецьким комунальним підприємством в акті приймання-передачі зазначено, що балансова вартість частини гідротехнічних споруд ставу Заложці №5 складає 14846,00 грн., залишкова вартість на момент передачі становить 750,28 грн.", – зазначив керівник комунального підприємства Залозецької селищної ради, депутат Тернопільської обласної ради свободівець Сергій Демчишин.

Варто зазначити, що ще 20 липня 2006 року було укладено договір зберігання з правом користування між Державним підприємством "Укрриба" та Комунальним підприємством "Залозецький комбінат комунальних підприємств" про передачу за Актом приймання-передачі на зберігання з правом користування нерухоме державне майно, яке перебуває на балансі ДП "Укрриба", та розташоване за адресою: Тернопільська обл., Зборівський р-н, смт. Залізці. Цим майном є частина гідротехнічних споруд ставу Заложці №5 (водозбірна споруда-інвентаризаційний номер-341, підводна споруда-інвентаризаційний номер-342). Договір укладено на строк до 20 липня 2016 року. 2007 року комунальне підприємство Залозецької селищної ради також уклало договір оренди земель водного фонду із Зборівською районною державною адміністрацією.

Залозецька громада і селищна рада обурена такими діями тернопільської філії дочірнього підприємства "Укрриба" і новим зберігачем, оскільки їхні дії носять ознаки рейдерства.

Задля захисту майна громади від рейдерів депутат Тернопільської обласної ради Сергій Демчишин, а також Залозецька селищна рада направила звернення в районну й обласну прокуратури та в Зборівську районну й Тернопільську обласну ради.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У львівському терцентрі ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ