На Тернопіллі без РРО не обійтись при продажу електроенергії

На Тернопіллі без РРО не обійтись при продажу електроенергії

26.07.13 08:34 0 889
Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або в безготівковій формі, при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та по­слуг зобов'язані застосовувати РРО, включені до Державного ре­єстру РРО, з дотриманням установ­леного порядку їх застосування (п. 3.3 ст. З Закону України від 06.07.95 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчуван­ня та послуг»).

Статтею 9 цього ж Закону ви­значено випадки, за яких застосу­вання РРО та розрахункових книжок не є обов'язковим, зокрема, при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва та наданні послуг підприємствами, установа­ми й організаціями всіх форм влас­ності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і орга­нізацій з оформленням прибутко­вих і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою в установленому порядку.

Взаємовідносини, які виника­ють в процесі продажу і купівлі електричної енергії між виробни­ками або постачальниками елек­тричної енергії та споживачами (на роздрібному ринку електрич­ної енергії), регулюють Правила користування електричною енергі­єю, затверджені постановою Наці­ональної комісії з питань регулю­вання електроенергетики України від 31.07.96 р. № 28, згідно з п. 1.2 яких електрична енергія (актив­на) — енергоносій, який виступає на ринку як товар, що відрізняєть­ся від інших товарів особливими споживчими якостями та фізико-технічними характеристиками (од­ночасність виробництва та спожи­вання, неможливість складування, повернення, переадресування), які визначають необхідність регулю­вання та регламентації викорис­тання цього товару.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Віталій Захарченко ...

КОМЕНТАРІ