У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка «Мистецтво і релігія у філателістичних виданнях», присвячена 1025-літтю Хрещення Руси-України

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка «Мистецтво і релігія у філателістичних виданнях», присвячена 1025-літтю Хрещення Руси-України

26.07.13 08:28 0 866
Експонат відомих тернопільських філателістів Василя Дідуха і Богдана Хаварівського. Участь у імпрезі взяли заступники голови обласної ради Олег Боберський, голови ОДА Юрій Желіховський, міського голови Тернополя Леонід Бицюра, депутати обласної ради, мистецька громадськість краю.

Експозицію благословили священнослужителі.

Вітаючи організаторів та перших перших відвідувачів виставки Олег Боберський наголосив: «Надання до уваги широкої громадськості такої експозиції – не тривіальна подія для міста. Адже тематика марок та листівок, котрі розміщені на стендах, має сакральне значення. Із хрещенням для нашого народу розпочалася нова історія. Саме ця подія визначила, а згодом і підкреслила цивілізаційний вибір нації». Заступник голови обласної ради подякував усім, хто долучився до створення виставки та запросив тернополян і гостей міста відвідати краєзнавчий музей.

Експонат в малих формах, що відображені в поштових виданнях, розповідає про сприяння християнської церкви розквіту писемності, літератури, мистецтва і монументального будівництва.

На його 80 аркушах ведеться розповідь засобами філателії про Україну як спадкоємницю Київської Русі, святині Тернопільщини, Київщини та Чернігівщини, видатні духовні постаті нашого народу. На марках, конвертах, поштових блоках і малих аркушах показані перлини архітектури християнських святинь, мистецькі витвори періоду Київської Русі.

На поштових мініатюрах зображені Андрій Первозванний, Аскольд і Дір, княгиня Ольга, Володимир Великий, Ярослав Мудрий, Володимир Мономах.

Цікаві матеріали із зібрань авторів виставки представлені випусками Підпільної пошти України.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція вилучає мак з ...
Наступна новина: На соціально важливі ...

КОМЕНТАРІ