Майже 1 тис міських ліфтів обслуговуватиме ЛКП «Львівсвітло»

Майже 1 тис міських ліфтів обслуговуватиме ЛКП «Львівсвітло»

26.07.13 12:22 0 946
Як розповів в.о.директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник, з 15 серпня близько 1 тис ліфтів обслуговуватиме ЛКП «Львівсвітло».

— Відповідно до рішення виконавчого комітету, нашому комунальному підприємству надано право виконувати функцію по обслуговуванню ліфтів. Довго йшов процес формування, було певне розуміння міської ради і виділено кошти, щоб наше підприємство могло придбати найнеобхіднішу техніку, провести навчання працівників і станом на готове обслуговувати ліфти у місті Львові, усі ліфти, але є рішення про те, що з 2042 ліфтів взяти близько 1000. — Причиною такого рішення є те, що фірми, які обслуговують ліфти тривалий час, працюють, на нашу думку, не ефективно, вони не інвестують в цю галузь свої ресурси, а працюють в режимі «пожежника». Якщо вчасно обслуговувати будь-яку техніку, вона буде працювати і не буде допускати поломок, ліквідація яких пізніше, буде потребувати значних коштів. Таким чином, наше підприємство провело певні розрахунки і звернулося в Інспекцію цін, отримали позитивний висновок з третього разу. — Тариф, який зараз є вже погоджений інспекцією — це абсолютно обґрунтований, мінімальний тариф, але він буде вищим, порівняно з тим, що зараз. Чому? Бо попередні розрахунки робились у 2009 році, тоді мінімальна заробітна плата складала 625 грн, а зараз мінімальна заробітна плата становить 1147 грн. У витратах на обслуговуванні ліфтів, часта людської праці є надзвичайно велика. Якщо врахувати ці дві суми, то ріст мав би бути на 83%, фактично те, що погоджено — це є ріст до 50%. — Це був вимушений крок, для того щоб забезпечити керованість в обслуговуванні ліфтового господарства. — З ресурсів, які будуть отримані ЛКП «Львівсвітло» як оплата за експлуатацію ліфтів, частина буде не лише для того, щоб підтримувати роботу ліфтів у робочому стані, а також — на ремонтні роботи. Якщо інші фірми хочуть залишитись на цьому ринку, вони повинні змінити відношення до своїх інвестицій в цю галузь. Якщо вони будуть займатись тільки експлуатацією та ремонтними роботами, ми будемо ініціювати збільшення кількості ліфтів в нашому комунальному підприємстві. — Володимир Олійник

Також, за його словами, зараз місто відновлює роботу 8 ліфтів, які тривалий час не працювали. Зокрема, уже запрацював ліфт на вул. Пасічній, 70.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Переваги електронного ...
Наступна новина: У США українця і чотирьох ...

КОМЕНТАРІ