Юрій Сиротюк: «Помпезне спільне святкування Дня Флоту України та Дня Військово-морського флоту Росії у Севастополі – це бенкет під час чуми з непередбачуваними наслідками»

Юрій Сиротюк: «Помпезне спільне святкування Дня Флоту України та Дня Військово-морського флоту Росії у Севастополі – це бенкет під час чуми з непередбачуваними наслідками»

26.07.13 12:47 0 934
«Помпезне спільне святкування Дня Флоту України та Дня Військово-морського флоту Росії у Севастополі 28 липня 2013 року в умовах критично низького фінансування Збройних Сил України, системного підриву обороноздатности та національної безпеки України нинішнім керівництвом Міністерства оборони України – виглядає як відверте знущання над українцями, бенкетом під час чуми, що може мати непередбачувані наслідки». Про це 26 липня 2013 року заявив заступник Голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода», член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Юрій Сиротюк.

Зокрема, свободівець зазначив: «У засобах масової інформації розповсюджено інформацію прес-служби Міністерства оборони України про участь українських і російських військових моряків у спільному святкуванні Дня Флоту України та Дня Військово-морського флоту Росії.

Тренування, що відбуваються в Севастопольській бухті міста, засвідчують, що військові формування України і Російської Федерації здійснюють демонстрацію можливостей сил із фактичним відпрацюванням заходів бойової підготовки, стрільби зі зброї, тощо. Така спільна діяльність українських та іноземних військових формувань викликає виправдану стурбованість і занепокоєння у громадян.

Адже цілком очевидно, що порушуються вимоги чинного законодавства України, що були ухвалені з метою уникнення в подальшому трагедій із чисельними людськими жертвами. Так, за наслідками катастрофи, що сталася 27 липня 2002 року під час показового польоту на львівському аеродромі «Скнилів» з нагоди відзначення 60-річчя 14-го авіаційного корпусу було ухвалено постанову Кабінету Міністрів України від 26 березня 2003 року № 378 за підписом на той час Прем'єр-міністра України Януковича «Про затвердження Порядку підготовки і проведення за участю особового складу з використанням озброєння і військової техніки Збройних Сил потенційно небезпечних заходів у присутності цивільного населення».

Однак військовими формуваннями України та Росії грубо порушуються вимоги пункту 4 цього Порядку про заборону проведення розважальних заходів за участи особового складу Збройних Сил, инших військових формувань із використанням авіаційної та иншої бойової техніки та озброєння. Прикро, що Генеральний штаб Збройних Сил України не засвоїв гіркі уроки і в подальшому ухвалюватиме рішення на проведення подібних заходів із нехтуванням вимог чинного законодавства України.

За таких обставин, створено передумови для проведення спільного святкування з використанням озброєння і військової техніки Збройних Сил потенційно небезпечних заходів у присутності цивільного населення».

Юрій Сиротюк повідомив, що скерував звернення Міністру оборони України із вимогою надати термінові відповіді на запитання: На кого було покладено загальне керівництво та хто входив до складу організаційного комітету з проведення святкових заходів відповідно до пунктів 14, 15, 16 Постанови Кабінету Міністрів України від 26.03.2003 № 378 «Про порядок підготовки і проведення за участю особового складу з використанням озброєння і військової техніки Збройних Сил потенційно небезпечних заходів у присутності цивільного населення»? А також яким документом передбачено та з ким було погоджено План проведення параду кораблів та військово-спортивного свята, присвячених Дню ВМФ РФ? Ким та коли було погоджено План проведення міжнародного заходу?

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Посадові особи однієї із ...
Наступна новина: Чернівці: ОРГАН ...

КОМЕНТАРІ