На Хмельниччині ліквідовано «конвертаційний центр» з «тіньовим» оборотом понад 3 мільйони гривень

На Хмельниччині ліквідовано «конвертаційний центр» з «тіньовим» оборотом понад 3 мільйони гривень

26.07.13 13:15 0 845
Організатори злочинного «конверта» надавали підприємствам реального сектору економіки області послуги з формування «віртуального» податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат.

Як встановили працівники Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області, використання вказаної схеми ухилення від сплати податків дозволило кільком суб’єктам господарювання реального сектору економіки області неправомірно сформувати податковий кредит з податку на додану вартість у розмірі майже два мільйона гривень.

У ході досудового слідства по кримінальному провадженню за участю підрозділів податкового та митного аудиту територіальних органів Міндоходіві проведені перевірки підприємств – учасників «схеми». За актами цих перевірок, ряд господарських операцій із підприємствами реального сектору економіки не знайшли свого документального підтвердження, тобто виявилися фіктивними. Відтак податкові аудитори зменшили мінімізаторам податковий кредит з ПДВ на 1,6 мільйона гривень, що склало понад 94 відсотки від «схемного».

У підприємств, які скористалися послугами «конвертаційного центру», виявлені порушення податкового законодавства на суму 3,3 мільйона гривень, з яких 1,7 мільйона гривень – з податку на прибуток та 1,5 мільйона гривень – з податку на додану вартість. Крім того, окремі суб’єкти господарювання самостійно подали до органів Міндоходів уточнюючі розрахунки, якими зменшили собі суму «віртуального» податкового кредиту з ПДВ на 15 тисяч гривень.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У неділю в ...

КОМЕНТАРІ