Хмельниччина: керівництво області вимагає від бізнесу фінансової дисципліни та легальної оплати праці

Хмельниччина: керівництво області вимагає від бізнесу фінансової дисципліни та легальної оплати праці

26.07.13 13:05 0 880
Про таке серед іншого йшла мова під час розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації, участь, у якому взяли керівники Головного управління Міндоходів в області.

Ключовим питання порядку денного засідання під головуванням очільника краю Василя Ядухи були підсумки соціально-економічного розвитку області за перше півріччя 2013 року.

У своєму виступі голова обласної держадміністрації ,зокрема, звернув увагу на цьогорічні результати процесу масштабної поетапної модернізації реального сектору економіки. Так, за його словами, у звітному періоді підприємствами краю досягнуто певних успіхів у питанні підвищення ефективності енергоспоживання, проте досягнутого замало адже урядова програма передбачає скорочення споживання природного газу протягом наступних трьох років на 50 відсотків. Відтак необхідне вжиття конкретних заходів з упровадження енергозберігаючих технологій

Великого значення у контексті соціально-економічного розвитку краю керівник області надає й реформам в агропромисловому секторі. Зокрема позитивний тренд він вбачає у процесі об’єднання селян в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, яких на теренах краю нараховується вже одинадцять.

Загалом, на думку керівництва області, на Хмельниччині наразі сформовано сприятливе бізнес-середовище. Свідченням цього є те, що з початку року кількість малих підприємств тут збільшилася на 340 одиниць. Сума загальних надходжень до бюджету від суб’єктів малого бізнесу зросла у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 49 мільйонів гривень. Знизилася й заборгованість з виплати заробітної плати – на 3 мільйони гривень за півроку, наразі вона складає в області 11,8 мільйонів гривень. Повністю ліквідовано заборгованість із заробітної плати на 21 підприємстві.

«Обласна влада чітко визначила пріоритети у своїй роботі: зокрема це контроль за збереженням і раціональним використанням державного майна, станом фінансової дисципліни, обліку та звітності, виконанням зобов’язань перед бюджетом, питання недопущення росту боргів із заробітної плати та підняття рівня оплати праці, боротьба із тіньової зайнятістю та виплатою заробітної плати у конвертах та інше», – підкреслив голова адміністрації.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Єгипті відбудеться ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ