На Хмельниччині процедуру сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху вдосконалено

На Хмельниччині процедуру сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху вдосконалено

26.07.13 13:10 0 957
З 16 липня 2013 року вступив в силу Наказ МВС України № 606 «Про вдосконалення процедури сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху та застосування механізму автоматичного заліку таких штрафів під час отримання коштів».

Відповідно до цього наказу відбуватиметься щоденне завантаження до автоматизованої системи «Управління фінансами МВС України» виписок про сплачені штрафи за порушення ПДР, отриманих у територіальних органах Державної казначейської служби України.

Таким чином удосконалена процедура сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху, оскільки в громадян не буде необхідності в наданні копій квитанцій про сплату штрафів до підрозділів ДАІ.

ДАІ звертає увагу громадян, що для точного занесення даних до системи необхідно правильно заповнювати квитанції. В реквізиті касового документу для ідентифікації обліку та контролю платежів до бюджету за кодом бюджетної класифікації 21081300 «Адміністративні штрафи у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» обов’язково потрібно без помилок вказувати серію та номер протоколу про адміністративне правопорушення.

Департаментом ДАІ МВС розроблено зразок заповнення квитанції про сплату штрафу у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху (за порушення Правил дорожнього руху), що має бути розміщений в кожній установі (відділенні) банку.

Приклад заповнення поля «Призначення платежу»

*;21081300;АА1;256123;*Козак Петро Іванович

- 21081300 — код платежу у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху

- АА1 — серія протоколу про адмінправопорушення

- 256123 — номер протоколу про адмінправопорушення

- Козак Петро Іванович — Прізвище, Ім’я, По-батькові правопорушника

Розподільчі знаки, вказані між символами (призначені для ідентифікації платежу), заповнюються без пробілів, окрім розмежуванню по ПІБ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львові оперативники ...

КОМЕНТАРІ