У Львівській області паспортизовано 14 об’єктів, призначених для масового відпочинку людей

У Львівській області паспортизовано 14 об’єктів, призначених для масового відпочинку людей

26.07.13 13:08 0 875
Упродовж травня-липня інспекторським складом Головного управління ДСНС України у Львівській області проведено перевірки водних об’єктів, які розташовані на території регіону та відповідно до рішення обласної комісії з питань ТЕБ і НС визначено 55 місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, з них – 22 пляжі, які підлягають паспортизації.

Станом на 17 липня в області паспортизовано 14 об’єктів призначених для масового відпочинку людей, проведено 15 обстежень дна акваторії водних об’єктів, укладено договори на постійне та обов’язкове обслуговування ДАРС.

Також здійснено планові перевірки всіх об’єктів запропонованих до відпочинку та позапланово 41 об’єкт (з них 22 пляжі). За результатами перевірок на керівників та орендарів водних об’єктів складено 8 протоколів про адміністративну відповідальність, матеріали для прийняття рішення скеровано в суди Львівської області.

Окрім того, з керівниками об’єктів проведено бесіди та вручені приписи, а також наголошено на необхідності жорсткого дотримання вимог законодавства щодо безпечного поводження на воді відповідно до «Типових правил охорони життя на водних об’єкта України».

Зазначимо, що працівниками Головного управління скеровано інформаційні листи в місцеві органи виконавчої влади, прокуратури та органи місцевого самоврядування для розгляду на засідання комісії з питань ТЕБ і НС про розірвання угод договорів оренди водних об’єктів за систематичне невиконання умов договору щодо забезпечення безпеки на воді.

На місцевому телебаченні проведена прес-конференція з представниками усіх регіональних ЗМІ щодо попередження загибелі та травмування людей на воді із висвітленням інформації про найбільш небезпечні ділянки у зонах відпочинку та рибальства.

Варто також відзначити, що на теренах області працює Центральна рятувально-водолазна служба у Львівській області. Це єдина служба, яка займається рятуванням людей на воді та фінансується за рахунок обласного бюджету. Працівники служби обслуговують 17 об’єктів, які обладнано сезонними рятувальними постами з матросами – рятувальниками та рятувальним обладнанням.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ