У Залізничному районі м.Львова 326 касових апаратів «звітуються» електронкою

У Залізничному районі м.Львова 326 касових апаратів «звітуються» електронкою

26.07.13 12:34 0 925
Про це розповіла під час засідання «круглого столу» заступник начальника ДПІ у Залізничному районі м.Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області Мирослава Загорська.

Вона звернула увагу на збільшення кількості платників податків, які переходять на подання звітів через Інтернет, що свідчить про зручність звітування по-новому. З початку нинішнього року в інспекції до подачі звітності в електронному вигляді залучено 375 платників – юридичних осіб та 557 фізичних осіб району. Зокрема, подають звіти «електронкою» 99,9% платників ПДВ та 60,9% платників податку на прибуток, 61,7% платників єдиного податку – юридичних осіб та 12,9% платників єдиного податку – фізичних осіб.

Для користування цією послугою необхідно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно. Отримати ключі електронно-цифрового підпису можна в Акредитованому Центрі сертифікації ключів за адресою м.Львів, вул.Стрийська, 35, каб.136. Мирослава Борисівна наголосила, що, отримавши безкоштовно посилений сертифікат електронного ключа, користувачі зможуть подавати звітність до органів Міндоходів, Пенсійного фонду та статистики, не виходячи з дому. Процедура отримання ключа електронного цифрового підпису займає близько 25 хвилин. Окрім швидкості нового сервісу, клієнту гарантується його якість, оскільки унікальні криптографічні модулі українського виробництва пройшли всі державні експертизи та забезпечують надійний захист інформації. Так, за перше півріччя 2013 року 838 платникам ДПІ у Залізничному районі м.Львова надано безоплатні послуги електронного цифрового підпису.

Не залишилось поза увагою і питання звітування електронкою підприємствами, що використовують РРО. Мирослава Борисівна нагадала підприємцям та керівникам підприємств, що з 1 січня 2013 року набрали чинності законодавчі норми, згідно з якими суб'єкти господарювання, які використовують РРО, зобов'язані надавати дротовими або бездротовими каналами зв'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, а також інформацію про обсяги проведених розрахункових операцій, яка міститься у фіскальній пам'яті РРО.

За словами заступника начальника інспекції, впровадження касової техніки з контрольною стрічкою в електронному вигляді сприятиме зменшенню кількості перевірок платників, оскільки перевірки касової дисципліни будуть проводитися тільки у випадку надходження інформації про конкретні факти порушень. Для прикладу, на сьогоднішній день на обліку у податковій інспекції зареєстровано 648 касових апаратів, з них протягом 2013 року зареєстровано 123 одиниці касової техніки.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: WTA Баку. Світоліна зіграє ...

КОМЕНТАРІ