У Львівській області у Червонограді до відповідальності притягнуто батьків, діти яких розпивали спиртні напої

У Львівській області у Червонограді до відповідальності притягнуто батьків, діти яких розпивали спиртні напої

26.07.13 12:58 0 830
Правоохоронці Червоноградського міськвідділу міліції притягнули до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьками своїх обов’язків щодо виховання дітей батьків шістьох 15-річних дітей, які розпивали спиртні напої.

У літній період більшість дітей перебуває без неналежного контролю та нагляду батьків, оскільки через відсутність навчання у них з’являється набагато більше вільного часу.

Батьки у свою чергу більше стурбовані особистими проблемами, а тому не приділяють належну увагу своїм дітям, які намагаються різними способами заповнити свій вільний час, а саме більшість часу проводять на вулиці, знайомляться із новими друзями та намагаються вести «дорослий» спосіб життя.

Так, 13 липня, у чергову частину Червоноградського міськвідділу міліції по тел. «102» надійшло повідомлення від 34-річної місцевої жительки про те, що її 15-річна донька Аліна (ім’я змінено)12 липня близько 21 години вийшла гуляти та додому не повернулась.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що неповнолітня дівчина знаходилась у своєї подруги Олени.

Даний факт було зареєстровано. Відділ кримінальної міліції у справах дітей проводить перевірку.

Як повідомила ст.оперуповноважений ВКМСД Ірина Панасюк Дівчина пішла гуляти із двома знайомими хлопцями Іваном та Олегом. Через деякий час прогулявшись по місту вони зустрілись із трьома її подругами, з якими пішли в двір, що в районі вулиці Шевченка в м. Червоноград. Один із хлопців запропонував відсвяткувати свої іменини та день народження свого друга Олега, яке відбулось напередодні.

Купити алкоголь для святкування їм не вдалося, а тому одна із присутніх дівчат зателефонувала своєму старшому братові, який прийшов і придбав алкоголь та віддав їм. Після цього компанія вирушила на територію однієї із Червоноградських шкіл, де на бокових сходах стали розпивати спиртні напої, а саме вино. Біля 22 години Олег та Іван пішли додому, а дівчата вирішили погуляти в парку так, як були у нетверезому стані.

Як повідомила Аліна вона вирішила піти ночувати до подруги Олени так, як знала, що батьки будуть із нею сваритись, а тому збрехавши подрузі, що мама їй дозволила в неї переночувати пішла до останньої додому.

Прийшовши додому до Олени вдома був батько, який дав згоду на те, щоб у них заночувала подруга доньки. Проте він не звернув увагу в якому стані дівчата та не поцікавився, де вони так довго були.

Як повідомив сам батько він не перевіряв у якому стані прийшли дівчата, оскільки і раніше у доньки ночували подруги і коли він телефонував їх батькам, то ті підтверджували, що знають про це і самі дозволили.

Батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 184 КупАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей -ч.3 вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачено цим Кодексом, - тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Зокрема, притянуто до адміністративної відповідальності і брата однієї з дівчат, який придбав алкоголь та віддав його особисто в руки неповнолітнім, а тим самим сприяв тому, що вони вживатимуть спиртні напої. На нього складено адміністративний протокол за ст. 180 КупАП (Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння батьками неповнолітнього, особами, які їх замінюють, або іншими особам- тягне за собою накладення штрафу від шести до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Із початку 2013 року ВКМСД Червоноградського МВ складено 53 адміністративних протоколи за ст. 184 КупАП (неналежне виконання батьками своїх обовязків) та двох батьків притянуто до кримінальної відповідальності за ст.164 КК України ( Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей)

Оксана Козачок, помічник начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хрещення Київської Русі: ...
Наступна новина: Епідемічна ситуація в ...

КОМЕНТАРІ